Question about 1999 Ford Explorer

1 Answer

1999 ford expedition no heat

Has front and rear heaters but blows cold

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Brigadier General:

    An expert that has over 10,000 points.

  • Master
  • 3,533 Answers

Check the coolant level and make sure you have enough antifreeze and also the thermastat may need to be changed but check the coolant level first and also let the car run to temp while adding coolant to make sure you get all air bubbles out because the thermastat will not open if there is bubbles in the system

Posted on Jan 25, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My heat works great in the front but the rear vents only blow cold


The blend door actuator is located in the left rear quater panel. It's right there when you remove the trim panel (left side rear) Below is a picture of it when panel is removed along with another picture of the air duct system. I also gave you a picture of the connector at the actuator. Make sure you are geting power and test opening and closing. Worst case you could make the blend door stay to where you are geting heat until you can repair the problem...11_6_2012_12_34_03_am.jpg11_6_2012_12_34_21_am.jpg11_6_2012_12_34_35_am.jpg11_6_2012_12_34_48_am.jpg

Nov 05, 2012 | 1999 Ford Expedition

1 Answer

Have a 2004 ford expedition, heat will blow out rear vents but blows cold air out the front.


you need to have automatic ac and heater control checked out at a garage problem could be in the mode switch or electrical problem causing front blend door actuator not working properly.your vechicle has the EATC SYSTEM which is computer control need diagnostie equipment to fix.

Dec 11, 2011 | 2004 Ford Expedition

1 Answer

Front heat works, but rear blows cold air only


With your front heat working the most likely cause for the rear heat not to work is that there is an obstruction in the line that is preventing the warm coolant to get to the rear heater core or the rear heater core itself is plugged and not circulating. Another possible cause could be low coolant level where the system has enough coolant to provide the front system with enought warm coolant but not the rear system. Hope this helps

Dec 30, 2009 | 2004 Ford Expedition

3 Answers

Why does my Heater blow cold air in the front


its the blend door behind the glove box. I had the same problem

Nov 11, 2009 | 1998 Ford Expedition

1 Answer

99 Expedition blows cold in front but not in rear cabin. Heater will work in rear, but no A/C. Front A/C and heat is normal.


somewhere in the cabin there is a panel, behind it there will be a small vacuum valve that opens duct heat/cool for the back. I had it go bad in a windstar and stuck on heat, too lazy to replace so i'd pull panel and manually move it once or twice a year

Aug 15, 2009 | 1999 Ford Expedition

1 Answer

No back heat in Expedition, Blows cold air but front works fine


Shelly,

Buy used parts at car-part.com. Look on page with * to find the cheapest part. Coud be your temp blend door (#2) may not be moving back and forth. Or, you are not getting hot water to the rear heater core.

3d53924.gif
You may have to crawl under the truck and feel the heater hoses to see if they are hot. You will find a group of 4 lines, 2 for heater and 2 for a/c. If hot, you know hot water is getting back to the heater core. If not, there may be a hot water vave that's not working. Not sure if EXP. has a water valve for rear.

Let us know what you you find. Good luck.

Feb 22, 2009 | 2000 Ford Expedition

1 Answer

2000 expedition heat problem


first of all I would make sure the car has proper amount of coolant and you are right it is very possible you have an air pocket in the system also ask your self did you change the thermastat after you did the heater core when the car is cold make sure there is coolant at the cold mark on the reservior bottle because you might not have enough coolant then start the car and get it up to temp and if the coolant goes not go up to the hot mark when the car gets to temp you do not have enought coolant just keep adding coolant and you will see the bubble after the thermastat opens

Jan 02, 2009 | 1999 Ford Expedition

1 Answer

Ford Expedition 2002 Front Heater blows cold air below 45 MPH


impeller is made of plastic on teh water pump and its slipping and spinning on the shaft renew before weather warms up as engine will overheat

Dec 31, 2008 | 2002 Ford Expedition

Not finding what you are looking for?
1999 Ford Explorer Logo

242 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

64034 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21990 Answers

Fordexpert

Level 3 Expert

5331 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...