Question about Cars & Trucks

1 Answer

My VS Commodore is missing under load, I have recently been using the aircon and seems to have started missing after the aircon has been turned on.

It seems to be getting better since I haven't be using the aircon but is still missing spasmodically.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Cars & Trucks Master
  • 3,103 Answers

Check the emissions vacuum system hoses and connectors..also there are ac controls that make the engine speed up slightly to run the ac compressor..if all else fails do a tuneup on it..good luck..

Posted on Jan 19, 2013

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

emissionwiz
  • 75822 Answers

SOURCE: aircon leaking

the bad smell is mold and mildew in the air distribution system, u will need to have the system disinfected, Ford has a kit to do this.

Posted on Feb 18, 2009

  • 44 Answers

SOURCE: Problem with my Vs commodore

panhard rod. go to the wreckers and get one from another vs. shouldnt cost u more than $20. as for the wishbone a wheel alignment will give you an indication if this is bent. if it is a minor one a realinment may fixit otherwise once again visit the wreckers and get one. dont forget to take some coil spring compressors ( you can hire them if you dont own or want to buy any). shouldnt take you more than a half a day.

you say wishbone, which is in the front, so if it is just a trailing arm, dont need the compressors just take a few spanners n sockets out, get the right sizes and hed to the wreckers. You should get them parts for under $50. half a day and half a slab of beer with a mate and you should be on your way again, after sobering up of course :)

Posted on Jun 27, 2009

sodeep
  • 3267 Answers

SOURCE: my VS COMMODORE needs attention when i accellerate

The timing of the engine has gone haywire. Try to align the cam shaft notches of corresponding pulley and set the tensional bolt back to same position, before removal of the belt, The alignment has to be perfect.Disruption of timing of firing other the engine. Higher the rev, the faulty the engine will not be able to take up the load....sodeep

Posted on Aug 23, 2009

dj_relly999
  • 4070 Answers

SOURCE: hi i no reverse and it feels under load in park

good day, you may have a transmission problem, you may try to check the transmission fluid if its fried, try to changed the fluids. hope this helps, have a nice day

Posted on Feb 09, 2010

  • 170 Answers

SOURCE: I have a 1995 E350, 5.8, 130k miles. Always well

Maybe the timing is off, could ir be that you accidently moved the distributor while replacing the cap and rotor? If you have acces to a timing light give it a try. Good Luck.

Posted on Sep 28, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

How to install starter motor for VS commodore


I suggest you pose the question on the VS section of the Just Commodores Forum and one of the guys there should be able to help you with that.
Here is the link to the website........................


Forum VR VS Holden Commodore 1993 1997



======================================================

Apr 24, 2016 | Cars & Trucks

1 Answer

My VS commodore misses when I accelerate, but idles ok. Replaced fuel filter, leads and spark plugs coil pack, still sick. Need Help


check the firing order ( crossed leads ) check operation of the injectors ( blocked or not squirting properly.

Jan 04, 2015 | Holden Cars & Trucks

1 Answer

Why my 2003 3.3L Voyager sputters when aircon is turned on?


I guess I should start with the obvious - the engine is under extra load with the ac running. So any minor problem with the ignition or fuel system will be magnified.
Could be weak spark plugs or wires, anything that would cause a miss.
There could be a problem with the amount of drag coming from the ac compressor too.

Sep 05, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

I've recently noticed that my 1996 v6 vs commodore has a high pitch squeal while accelerating and there seems to be no power behind it anymore either.


I would suggest that you check all units being driven by the belt as the squeal is from something not turning freely and making the belt slip on the crankshaft pulley or slip over what is seizing up.

Jul 26, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

I've recently noticed that my vs commodore has a high pitch squeal while accelerating and there seems to be no power behind it anymore either. I've also noticed that while I'm driving, every now and then...


the bolts to the steering are loos
it needs an alignment and tightening of these bolts .
hitting pot holes do that for you
an you have a clogged air filter intake or map sensor bad

Jul 26, 2014 | Cars & Trucks

2 Answers

Vs ecotec vs commodore engine light comes on after driving


I have no dash lights so at night I can only use the speed set to let me know what speed im doing how do I fix them in 95 vs commodore

Sep 16, 2012 | Lexus GS 300 Cars & Trucks

1 Answer

Hi i no reverse and it feels under load in park


good day, you may have a transmission problem, you may try to check the transmission fluid if its fried, try to changed the fluids. hope this helps, have a nice day

Feb 09, 2010 | 1996 Chevrolet Caprice

3 Answers

My VS COMMODORE needs attention when i accellerate


The timing of the engine has gone haywire. Try to align the cam shaft notches of corresponding pulley and set the tensional bolt back to same position, before removal of the belt, The alignment has to be perfect.Disruption of timing of firing other the engine. Higher the rev, the faulty the engine will not be able to take up the load....sodeep

Aug 23, 2009 | 1983 Ford Fairmont

1 Answer

Aircon leaking


the bad smell is mold and mildew in the air distribution system, u will need to have the system disinfected, Ford has a kit to do this.

Feb 18, 2009 | 1999 Ford Explorer

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

73 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Cars & Trucks Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75822 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Randy Ohler

Level 3 Expert

14585 Answers

Are you a Car and Truck Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...