Question about 1993 Mitsubishi Eclipse

1 Answer

Miss firing,no power when accelerating,up and down idle

Posted by on

  • darkmeat23 Mar 09, 2009

    problem distributor no spark.Replace new distributor but still no spark.

  • Anonymous Mar 25, 2009

    Engine 1.8 , replace new distributor and new EUC when start the engine have spack but it won't start (check the firing ) and cam sensor is corrects .It has spack and gas in engine , check presure pump by regular reach 56psi.Please help if have any ideal

×

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 24 Answers

Ok seriously why doesnt any post what engine they have in thier car well if it has a distributor it would have to be a 1.8 which i recomend removing and put a 2.0 in it that would fix the power issue but all in all is it knocking up and down idle could be mas or idle air speed sensor or even tps misfiring if you have changed plugs and cables then ur looking at a coil pack or distributor cap (whichever u have) after that ur looking at a cam angle sensor or distributor and if u have a distributor then look at ur coil (not to be confused with a coil pack) and i also have to ask has there been anywork with the timing lately (timing belt, water pump or oil pump replaced)

Posted on Mar 24, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Acceleration problem


Could be a clogged fuel filter, could also be a slight crack in the throttle body gasket. get a spray bottle with water in it, set it to mist, while the vehicle idles, spray around the base of the throttle body, if it bogs down replace the throttle body gasket. Just curious, was it doing it before you changed the plugs and wires? If not make sure you have the firing order correct.

Dec 24, 2013 | 1997 Nissan Pickup

1 Answer

Random multi miss fire, I have replaced MAF sensor, can shaft sensor, plugs, wires, fuel filter, I checked coils, I checked fuel presser; reset computer, cel keeps comming on for random multi miss fire,...


Some general thoughts - -
when you try to accelerate, a couple of things happen. The engine shifts sometimes, and you put it under a load unlike when it is idling.
Is it possible a wiring harness or a hose is moving when you accelerate ? Is it possible the fuel pressure or ignition module is not good enough to handle the engine under load ? Is the EGR opening early or something causing a vac leak and a lean fuel mixture ?

Jul 22, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

Stumbling on acceleration


You may be cruising down the wrong road with the exhaust idea but then you might be right. An exhaust restriction should also cause the engine to run hot. A faulty cat should also set some codes.
If the injectors are dirty, you may have a very lean fuel mix on one or more cylinders under acceleration, which would go away once you are not under load. And injector problems won't set any codes unless an injector stops working completely. Low fuel pressure could cause the same type of issue.

Dec 04, 2012 | Cars & Trucks

2 Answers

2001 Toyota Tacoma keeps stalling on start up.


Check the battery cables. I had the same issues with my 96 tacoma, The battery cable connection at the battery can be cranked down but still be loose. Hard to explain, doesn't make sense, but just check it out.

Jun 23, 2012 | 2001 Toyota Tacoma

1 Answer

04 jaguar xj6 misses and no power after a couple miles


You are equipt with a ignition control module,located near the A/C pump when this fails the vehicle stays running and wont accelerate, but will stay at idle,

Mar 17, 2012 | 1994 Jaguar XJ6

1 Answer

Why does a spark plug fire at idle but not on acceleration ?


You may need to check the ignition wires and the distributor cap/rotor.
Older ignition wires will "break down" and the spark will actually short out on nearby metal/engine block etc.
Try this test. With the car running, parking brake set, and foot firmly holding the brakes, put the car in Drive and accelerate. If the engine misses under a load, it's most likely the ignition wires..


Jul 09, 2010 | 1991 Ford F150

1 Answer

Loss of power on acceleration. engine bucking.


check transmission fluid.change fuel filter and air filter.try changing up on where you buy gas .because bad gas causes problems.

Jun 26, 2009 | 1999 Ford Taurus

2 Answers

Engine misses when accelerating DOWN THE RD


the idle controls could be the problem

May 02, 2009 | 2001 Ford Expedition

1 Answer

1991 toyota previa 132,000 ml. I have a problem with acceleration. The engine sputters when accelerating. I have completed a tune-up, and there were carbon deposits on the spark plugs.


I had a power problem, when cold idled just fine,when warm it would miss at idle, spudder on acceleration and sound just fine at higher rpm. found number three spark plug wire had burned through lower boot. Spark was firing to head at low idle. same wire burn twice with about 40000 mile between.

Aug 03, 2008 | 1995 Toyota Previa

1 Answer

0300 trouble code


check ignition system , sounds like a ignition miss fire p 0300 normaly is a coil or lead fault or bad spray patterns on the injectors can also cause a miss fire when the engine is cold .

Jul 28, 2008 | 2001 Honda Civic

Not finding what you are looking for?
1993 Mitsubishi Eclipse Logo

213 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mitsubishi Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60769 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21949 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6811 Answers

Are you a Mitsubishi Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...