Question about 1994 Buick LeSabre

1 Answer

The car starts when cold, after driven and the engine is cut off, it won't start back for 30 minutes or more. Could you tell me why?

Posted by on

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Master:

    An expert who has achieved Level 3.

  • Master
  • 373 Answers

Sounds a lot like a bad coil. If not that, it could be a bad TPS throttle positioning sensor. I had a bad coil though do the same thing to my car

Posted on Jan 14, 2013

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2007 Hyundai Accent GLS won't start when it's cold


probably need to be using a lighter weight oil. I use 5w-30 in central Texas. If you are that far north, where oil gets cold and thickens up....

have dealer verify by dropping off for service, parking outside overnight, and then try to bring it into the service bay next morning for service.

Mar 04, 2013 | 2007 Hyundai Accent GS Hatchback

1 Answer

Engine turns but won't start when temperature id around freezing or below.


Possible bad cold start valve or the sensor that tells the valve to activate when cold. Start by replacing the cold start valve first.

Sep 17, 2012 | 1990 Dodge Caravan

1 Answer

My 2004 would cut off at idle,but start again after a min or so. But time it ran and cut off after a mile. Now it won't start at all. Won't turn over. It will move somewhat when I turned it by


No.
The crank sensor tells the computer when number one cylinder is at top dead center to find the timing for the spark plugs.
If the engine will not crank with the starter, the starter, key switch, battery or cables could be faulty.
Some of these items could also cause it not to start.
If the engine is stuck you won't be able to turn it at all.

Jun 28, 2012 | 2004 Jeep Grand Cherokee

2 Answers

Neon will not start after being driven on hot days.


You have an intermittent problem in your start circuit. I'm sure you also have some choice phrases to describe it, go ahead and vent, we have all encountered frustrating problems.
The reason shops can't find it is because it isn't happening when they look at it. Anytime a hot engine is shut down a lot of heat is generated in the engine compartment. So opening the hood helps yours cool down faster and start quicker, a good clue. I believe if you had it at a shop when it won't start, they might find it. First thing they would check, or you could if you have a voltmeter or testlight, is if power is reaching the starter from the ignition switch in cranking position. This is the small wire on the starter solenoid. If there is power there when the engine won't crank, quickly reconnect the wire and verify if car will crank or not. If still nothing, it may be a poor ground wire(battery or engine ground) or a poor battery cable, since you know the starter is good. If you reconnect the wire and it suddenly starts working, it may have just been a loose connection on the wire you pulled off. If it keeps happening when your hot engine is shut off, test may have been invalid-intermittent problem has only now come back, so run the same test again.
If you or a tech ever find no power on the solenoid wire in START, that narrows it down to the path from the ignition switch to the starter solenoid. One needs to trace that path, looking for where the power is stopped. A couple of possibilities are the starter relay and the neutral safety switch. You could try a new inexpensive starter relay and see if that solves it. If not, then further testing needs to be done before giving up or throwing some expensive parts in and hoping. But you have narrowed it down which helps. It could be some arcane problem like a ground source for the starter relay, or who knows what. Have the start circuit checked, and it would be easier if the no crank condition is present when checked. Good luck.

Jun 25, 2012 | 2004 Dodge Neon

1 Answer

Zafira 1.8 petrol 03 runs rough for 30/50 seconds when started then ok but a little sluggish


The "won't rev" part sounds like a preventative so you won't destroy the engine from cold start-up. The sluggish part sounds like bad fuel or spark plugs. Where do you buy your fuel and what octane is it? and have you Changed your plugs?

Jun 25, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

Anti-thief system cut off power to den gine an won't cut it back on


If you are dealing with the anti theft the anti theft will flash as you are trying to start the vehicle if this is the case then it is the anti theft if not then you are not dealing with a ant theft issue. You can do a 30 minute relearn procedure without a scan tool. here is how Turn ignition on without the engine reunning.attempt to start the vehicle then release the key to ON.(vehicle doest start) Observe the security light.afeter 10 minutes the security light will turn off.Turn off the ignition and wait 5 seconds.do this 3 times for 30 minutes. start the engine with the engine started the vehicle will learn the passlock key.

Feb 24, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

04 lincoln ls turn it off, won't start, 30 mins later starts,runs great


The only way to know what is the cause of this is to have the electronic engine control module scanned for fault codes. It is the very 1st thing that MUST be done.

Feb 22, 2012 | 2004 Lincoln LS

1 Answer

My 06 Durango A/T slips at a cold start for 15 seconds or so. After that it performs perfect. Fluid / Filter changed regularly and is in spec. It would seem as though the fluid is leaking out of a...


Itis trying to tell you you shouldn't be driving it till it's warm. I won't move my car till at least 1 minute after starting regardless of temp.

May 21, 2011 | Dodge Durango Cars & Trucks

Not finding what you are looking for?
1994 Buick LeSabre Logo

170 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Buick Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

74945 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22095 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

7697 Answers

Are you a Buick Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...