Question about 1999 Ford F350 Regular Cab

1 Answer

Vehicle was running and then went into linp mode.

This is a 1999 f350 v10 petrol engine.went into limp mode idoling and does not rev up.Checkedfuel pump,tank,nozzles,and general and seem to find nothing wrong.Can the crank sensor or any other sensor cause this?

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Expert
  • 350 Answers

This sounds like it may be as simple as cleaning the water or gunk out of the gas tank which is what I always do 1st because it's easy and inexpensive.

If your fuel is contaminated with gunk, grime, water and/or bottom junk like rust this will cause stalling!

Fill the tank with High Test, Add some dry gas and a good fuel system cleaner or 2 or 3 and this should dissolve all the gunk and clean the injectors! Read & follow the cans' instruction carefully.

If this cures the problem never let your gas tank get below 1/4 and especially never run it to empty as this is when the gunk and/or water will enter the system!

Hope this helps!
Good Luck!
jackiaria
vehicle was running and then went into linp mode. - 19cb068.jpg Please Rate This!

Posted on Feb 08, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Obd2 doesnt work?


from the obd2 does nt work that means you have a blown fuse, and you will notice you dont have a check engine light as well. so you just need to check fuse in the engine .

Aug 25, 2016 | 2005 Nissan Almera Tino

1 Answer

My car goes into linp mode


You need to put a scanner on the car and read the code. Fix the code and reset the computer.

Oct 14, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

Engine symbol light on dash on and motor will not rev. Vehicle is 100 series land cruiser petrol


Get it to a dealer. Or find a mechanic with diagnostic equipment. He will check the memory bank of the engine ecu. With the engine symbol on, it is warning you that something is wrong, and it is in limp mode.

Mar 15, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

How do you get computer out of limp mode


The idea is to replace /repair the reason that the CPU went into limp mode . Once you have run the fault codes and done the repairs the use a code reader to reset the CPU.

Jan 09, 2014 | 2004 Chrysler Pacifica

1 Answer

Navara d40 has no power wont rev more than 3000 rev thanks


Sounds like your vehicle is in limp mode. Check for faults with a fault code scanner at a local auto parts store. Resetting the fault will fix the limp mode, but not whatever caused your vehicle to initiate limp mode.

Sep 12, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

Engine manigment light on gone into linp mode will not rev more than 3000rpm


Have the codes cleared.. Work backwards for fault finding, plugs, ignition coils, fuel injectors.

Jan 12, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

Vehicle rev's or accelerates fine when started for just a minute. Then it wont rev up. When you push on the gas it just struggles. Wont really go much above 1500-1700 rpm. idles ok. It is a gasonline...


that sounds like a fuel delivery problem. either the filter is clogged or the pump is not delivering the right pressure. i assume you have no check engine light. this would not set one but other problems like sensors would. being 11 yrs old i would not be surprised if the fuel pump was worn out. good luck

May 22, 2010 | 1999 Ford F350 Regular Cab

1 Answer

1995 xj 3.2 sport.runs perfect when cold. when starting to warm up will not go past3500 revs.computor read outs show no faults.plenty of petrol pressure, airflow meters show correct voltage. any ideas...


hi had simular problem with my x300, when hot almost went into limp mode, replaced the cam shaft sensor, worked fine then went lumpy again the arm holding the sensor had cracked and was the cause of my porbem may be an idea to check here, hope this helped.. roy2k51

Mar 25, 2009 | 1995 Jaguar XJ6

Not finding what you are looking for?
1999 Ford F350 Regular Cab Logo

136 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

63574 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21981 Answers

Fordexpert

Level 3 Expert

5331 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...