Question about 2004 Chevrolet Astro

1 Answer

Speed sensor replacement

My van was running strange and the battery light comes off and on. I looked under the hood and a sensor (around the ac compressor) and I can't find where it hooks up?

Posted by on

  • Michael J porter Jan 11, 2013

    I meant the sensor was unhooked and could see where it went.

×

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 937 Answers

Good news, it could be a recall and replaced for free. Search online for your exact models recall schedule--------------------------------------------------------------------------------
FGTech Galletto 2

Posted on Jan 11, 2013

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 56 Answers

SOURCE: looking for under hood wiring diagrams for 1980

go to kragen or any other local auto parts store and buy the repair manual for your car it should have the diagram and everything else you need to know about your car there very handy to have

Posted on May 13, 2009

  • 5 Answers

SOURCE: Blower motor now only works in 5th speed, 1 to 4 not working

You are going to have to make a connector for your resistor to fit into the adapater under the dash. the new resistor doesnt reach the terminals on the connector. Even though it clips in place it doesnt reach. I took a piece of small soldier and put in the connector then plugged it in and it worked just fine. When you unplug the relay it will not work in any speed.

Posted on Jun 03, 2009

greg_margo
  • 1959 Answers

SOURCE: Similar Problem: Van bogs down when you step on the gas

2 simple causes for your symptoms would be water in the fuel tank (pour drygas into the tank to alleviate this problem) or a leak in the exhaust system. If both items don't apply, check for any vacuum leaks under the hood. You've isolated the problem to either vacuum leaks or a fuel problem. Hopefully, this will give you a general area to look and solve your problem. Best of luck.
Greg

Posted on Jun 22, 2009

  • 12 Answers

SOURCE: 1997 astro van no start ran when park now no

does the van have a factory alarm. if it does try locking the door with key and then unlocking it. that worked on my grand national.

Posted on Sep 27, 2009

  • 1201 Answers

SOURCE: Burning smell,check engine light-misfire, rough idle 96 cavalier

Sounds like there is a blown piston, to be sure have a compression test done on that #2 cylinder, if the reading is low, then you'll know.
A friend of mine had a 95 that did simular things only a little more,
it started smoking, dash lights flickered, etc. Finally, he had to get rid of it, the piston rod went through the engine block.

Posted on Feb 02, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My 2002 dodge intrepid 2.7 has a power surge issue. I hit the gas and the lights go bright but then the gauges on the dash stop working. Hit the gas again and they start working for a second but go off...


When you accelerate the engine it rocks a bit under the hood. A loose/internally broken ground wire/cable under the hood is a possibility. Look for any and all wires/cables under the hood that might be loose. Wiggle all of these wires and don't forget any ground wires coming off the negative battery post. There are, I believe, ground wires at different areas under the hood. You might find your problem with one of these ground wires. The other possibility is at idle not a ton of charge is being generated from the charging system. Above idle an over charging voltage regulator can be the problem. It may be integrated into the PCM or be part of the alternator. A voltage charge test will reveal this. So, there are two possible sources of malfunction. Best of luck. And don't give up, you'll figure it out.

Aug 08, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

Van won'yt tun over even with a jump


TRY THE STARTER RELAY IN ELECTRIC BOX UNDER HOOD .

Jan 05, 2014 | 2008 Chevrolet Uplander

1 Answer

Maintenance light coming on, then the oil light.


The maintenance light is telling you that the cpu has found faults in sensors and is shutting down the engine to prevent engine failure. Have the codes read and replace that which is faulty with genuine units.

Mar 21, 2013 | 2003 Dodge Caravan

1 Answer

Coolant temp runs hot after about 20 minutes of driving. and when idled. Replaced thermostat looking to replace water pump too?


Your electric fan should come on around 220 degrees or so, if it does not you need to replace the sensor on the left front side of the block. The fan should come on immediately if you have AC and turn it on. If it does not check the relay in the fuse box under the hood, and related fuses. Unplug the electric fan and turn the ac on and check for power. It could be your fan motor quit. Usually if the fan does not come on when the AC is turned on, and it does not come on when car reaches 220 degrees, the motor is most likely the culprit.

Oct 09, 2011 | 1995 Chevrolet Camaro

1 Answer

Where is the transmission intake speed sensor


the input speed sensor is pretty easy to find.

With the hood open and standing in front of the van you should see the transmission on the drivers side of the vehicle. look under the two transmission cooler lines that are connected to the transmission. You will see a two wire connector plugged into a light brown/cream colored sensor. That is the input speed sensor. Usually the lines need to be removed in order to replace it. A one inch socket or wrench will also be needed to loosen/tighten the sensor.

Eventually you will be asking about the output speed sensor. It looks exactly the same as the input. It is located to the right (drivers side) of the input speed sensor as you standing in front of the vehicle. It is usually easier to see/access/replace from under the vehicle.

Oct 02, 2011 | 2002 Chrysler Town & Country

1 Answer

I have 98 olds intrigue and the temp gage reads normal not hot but the light comes on so i look under the hood nothing hot except the top of the ac unit and its not even on


Hello, Under the hood and look around the intake manifold/plenum. There should be square nut senor, and 5/8" wrench would probably remove the sensor. This sensor has just one wire plug into it. The sensor is thermal switch which activated at an certain temperature, example: 250 degree F.
It just a switch. Find this send and remove the wire, see if this doesn't turn off the idiot temp light off. GB..stewbison

Aug 21, 2011 | 1998 Oldsmobile Intrigue

1 Answer

Similar Problem: Van bogs down when you step on the gas


2 simple causes for your symptoms would be water in the fuel tank (pour drygas into the tank to alleviate this problem) or a leak in the exhaust system. If both items don't apply, check for any vacuum leaks under the hood. You've isolated the problem to either vacuum leaks or a fuel problem. Hopefully, this will give you a general area to look and solve your problem. Best of luck.
Greg

Jun 22, 2009 | 2000 Chevrolet Venture

1 Answer

I have a brake leak on the passenger side but coming from somewhere up under the hood under the ac system. wondering where its comin from and what I need to remove 1994 aerostar van with ac


im not for sure without looking at this one but if the battery is over any brake lines check for battery acid corrosion dripping on the brake line.

Jun 12, 2009 | 1994 Ford Aerostar Extended

2 Answers

Speedometer


Check and or replace your speed sensor if that does not work replace the instrument cluster - you can find one at almost any salvage yard.

Dec 16, 2008 | 1998 Oldsmobile Intrigue

1 Answer

Ac controls quit working blower fan is running on high all thetime. compressor is not working.


fan elays are under hood in black box by battery. 3 of them. 2 for high speed, 1 for low speed. Default is high speed when there is a probem.

Suspect maybe they shorted something out when fixing dent. Did they do any welding on the van? Connecting the cables to the body can sometimes send voltage where it's not wanted.

Nov 06, 2008 | 2000 Nissan Quest

Not finding what you are looking for?
2004 Chevrolet Astro Logo

37 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76846 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22246 Answers

Ronny Bennett Sr.
Ronny Bennett Sr.

Level 3 Expert

6927 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...