Question about 1993 Oldsmobile Cutlass Supreme

1 Answer

1993 olds cutlass supreme international 3.4 dual overhead cam, no power at controls for heater, comes on then off and no blower at all. fuses are good.

When i start the car, some times i have power at the heater controls, means it's lite up and controls move from floor to defrost ect. then it will all just disappear. when it is on i get no heat, and no blower. fuses are good.car does not over heat at all. the low coolent light is on full time. have checked thermostat, water pump and hoses, all get hot. summer time hot air comes out from all vents. winter time or colder days i get nothing. have had control unit out and cleaned all connections. the steering wheel has controls in it also, all looked good there too.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Master:

    An expert who has achieved Level 3.

  • Oldsmobile Master
  • 923 Answers

Sounds like a bad ground to the heater console. Have you checked connections to the blower resistor? Are any of them rusty? Use a voltmeter and measure from a good ground to any metal place on the heater control assembly. Do you measure any voltage? If so, you have a bad ground!

Posted on Apr 25, 2017

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 65 Answers

SOURCE: No air flow from defrost vent on my van.

Could be a vaccum line leaking not changing the vent flap to defrost

Posted on Jan 10, 2009

bbtoast
  • 319 Answers

SOURCE: 1993 cutlass supreme run hot

A common problem is that the electric fan will not operate. You need to determine if the fan is coming on when the vehicle gets warm.

When you replaced the coolant, were you sure that you got all of the air out of the cooling system? If you have any air in the system, it will cause your system to run hot!

Regards

Brian

Posted on Sep 06, 2008

  • 740 Answers

SOURCE: engine overheating-----1994 Olds Cutlass Supreme 3.4 liter v/6

There seems to be an air pocket or no antifreeze in engine block. Try this method disconnect upper radiator hose and pour water directly into hose down into engine block until it full. when its filled reconnect hose and fill up radiator. as the vehicle warms up open bleeder valve on the thermostat housing and release air from system. open slowly and BE VERY CAREFUL WATER WILL BE HOT, bleed until you get a steady stream opening and cosing valve. However if all of this don't work. You may have a bad pump. Good Luck

Posted on Dec 27, 2008

  • 169 Answers

SOURCE: 95 Cutlass Supreme Fan only blows on lower vent

It's been awhile but I think the doors are vacum operated

Posted on Aug 30, 2009

  • 24 Answers

SOURCE: 1999 Olds Alero. Low coolant light comes on and

TAKE RADIATOR CAP OFF WITH ENGINE COLD AND CHECK WATER ..MAKE SURE RADIATOR NOT BLOCKED,,PLASTIC BAG ETC. THIS SOUNDS LIKE LOW WATER OR RADIATOR ..STOPPED UP INSIDE ..IF YOU HAVE GOOD HEAT IT'S FULL OF WATER. REPLACE T STAT B4 RADIATOR..IT'S CHEAPER. ALSO CHECK FOR RADIATOR COOLING FAN OPPERATION..I,M RULING OUT THE WATER PUMP.

Posted on Mar 20, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Heat wont work in my 93 cutlass supreme, blower works, just no heat.


Make sure there is antifreeze in the radiator and then try replacing you heater core.

Dec 29, 2010 | 1993 Oldsmobile Cutlass Supreme

1 Answer

Blower motor access for replacement


Should be on the firewall under the hood or under the glove compartment. Depending on which engine you have in that car.

Jun 03, 2009 | 1993 Oldsmobile Cutlass Supreme

1 Answer

Fan on the air conditioning only works sometimes


Blower running all the time, even with the key out is a dead ringer symptom of a bad blower motor speed control. Replace that an your blower problems will disappear. See post below. For manual, call your local library and ask if they have online access to repair manuals.

http://ricksfreeautorepairadvice.com/blower-motor-wont-shut-off/

Jun 30, 2017 | 1993 Oldsmobile Cutlass Supreme

1 Answer

I have a 1993 cutless supreme and the heat doesn't work


Check the blower motor resistor. Or the fuse to the heater. One or the other should fix it up for you. Best wishes.

Jan 20, 2009 | 1993 Oldsmobile Cutlass Supreme

1 Answer

I have a 1993 cutless and the heater is not working...but the rear defrost still works


Check the blower motor resistor or the fuse for the heater. The blower motor resistor should be right next to the blower motor. I hope this helps. Good luck and best wishes.

Jan 20, 2009 | 1993 Oldsmobile Cutlass Supreme

1 Answer

No heat


water pump has failed.

Jan 04, 2009 | 1993 Oldsmobile Cutlass Supreme

Not finding what you are looking for?
1993 Oldsmobile Cutlass Supreme Logo

Related Topics:

69 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75822 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8210 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...