Question about 1984 Porsche 944

1 Answer

The car doesnt fire up, I clean the sensor with brake cleaner and then it fire up but when is hot again dont fire up

This car was unused for three years, I change ox sensor, temp sensor all the tensor and belts with the balance, and still have problems, also i check all the fuses and contacts in the fuse box, last thing clean the krnk sensor conector with contact cleaner...this fire up very good when was cold but when he gets hot to much trouble to start up again...now it wont start, and some forus said crnk sensor bad... what can I do? I am from Puerto rico the car has 88K

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 46 Answers

Have you replaced the fuel in the tank? If your car has been sitting that long with an old tank of gas the gas won't ignite, it loses it's volatility. Try draining the fuel that's in there and replacing it with a fresh tank. You may need to drain and replace the fuel filter too before putting the new gas in there. You need to get the old gas out of all the lines too, so it may take a while to start but once the new fuel is in there it should go. Let me know how it goes!

Posted on Jan 04, 2013

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 1 Answer

SOURCE: 1990 porache 944 cabbriolet

The top on my '91 S2 cabriolet also wouldn't open when i bought it about three years ago. the electrician tested the motor and it was working with direct power. turned out it was the relay that prevents the top from retracting when the car is running. We didn't find where the relay was located but we ran a bypass and added a secondary relay to the bypass located behind the tray under the radio. now ist good as new as new. before u do that though,m try lifting the top's lip while pressing the switching, that can keep the motor from starting as well. good luck.

Posted on Nov 08, 2008

  • 273 Answers

SOURCE: cooling fans do not turn off without pulling the fuses.

yes they should be connected to a thermo sensor

Posted on Aug 24, 2009

  • 15 Answers

SOURCE: 1985 928s puel pump not working

They are relay 17(XV11) fuse 22 numbers from left to right

Posted on Sep 19, 2009

pugwash814
  • 377 Answers

SOURCE: I have a 1983 944 that wont start. Iv replaced

http://manualfile.com/Automotive/Porsche/

download yourself a workshop Manual from this site..good luck

Posted on Oct 17, 2009

  • 134 Answers

SOURCE: Porsche 944 late ?85 early ?86 Please help if

ok, your problem is your fuel. your carborator cannot sit that long with fuel in it. try getting a can of carb cleaner and spray it while its running, or have a mechanich clean it if you don't know how.

Posted on Feb 24, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

How to clean the MAF sensor


Spray it down(inside) with brake clean or electrical cleaner. Do not wipe it off or use a brush on it.

Jun 24, 2016 | 1992 Isuzu Amigo

3 Answers

How do i clean the mass air flow sensor on a 1988 3.0 v-6 4x4


These are best cleaned with spray brake cleaner.

Oct 14, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

HAVE A 95 MUSTANG 3.8 HAS A HESITATION TO IT NOT SURE WHAT IY COULD BE CHECKED CAM SENSOR CRANK SENSOR ALL FINE.. CAN YOU GIVE ME ANY SUGGESTIONS?


Here are some things to look for. Also is your car shooting any check engine (ODB) codes? Alot of times if you are running a catless exhaust and dont have MIL eliminators it will shoot a check engine code but then again I've seen mustangs that dont shoot the code.


-Check for vacuum leaks your system can detects a leak as small as 1mm in size. Yes this even means check the security of your oil cap. check all hoses that attach to the intake manifold and all hoses that run downstream the MAF and upstream of the 02 sensors.

-Clean the MAF, that helps alot. I just took it off and sprayed some brake cleaner all over it and some on the sensor itself and repeated it about three times.

-Take your CAI off to get to the throttle body and inspect it and then manually open it and see how much black residue or how much dirt is on it and you can take some electronics cleaner and spray it down but dont scrub hard the TB's have a special coating on them that you dont want to take off but be sure to get everything cleaned evenly.

-I also had an 02 sensor go bad and that took some power away from me as well.

-Also it can be a clogged or bad fuel filter as well. You could also running some fuel system cleaner through your car. I remember it helped my friends mustang out.

-Sometimes it can be a buildup around the throttle plate, try hitting the throttle inside and out with carb cleaner.


Ads by Google
' + 
google_ads[0].image_url + ''; } else if (google_ads[0].type == "html") { s += 'Ads by Google
' + google_ads[0].snippet; } else { if (google_ads.length > 0) { s += '

Ads by Google
' for(i = 0; i ' + google_ads[i].line1 + '' + ' ' + google_ads[i].line2 + ' ' + google_ads[i].line3 + ' ' + '' + google_ads[i].visible_url + '

'; } } '' } if (google_ads[0].bidtype == "CPC") { /* insert this snippet for each ad call */ google_adnum = google_adnum + google_ads.length; } document.write(s); return; } google_ad_client = 'ca-pub-7757781251671730'; google_ad_channel = '5310382235'; google_ad_output = 'js'; google_max_num_ads = '6'; google_ad_type = 'text'; google_feedback = 'on'; // --> google_protectAndRun("render_ads.js::google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);

Jun 16, 2011 | Ford Mustang Cars & Trucks

1 Answer

98 blazer stalls with out warning only in hot weather


Sounds like a dirty MAF sensor.Clean the mass air flow sensor with a non-chlronated brake cleaner.Make sure sensor is dry before re-installed at least 15 minutes.

May 13, 2011 | 1998 Chevrolet Blazer

1 Answer

2000 chevy s-10 died on highway will crank will not turnover bought new battery


spray brake cleaner into throttle body and try to start. If it starts your fuel pump failed most likely. If it doesnt fire most likely crank sensor or ignition module failed.

Jun 16, 2010 | 2000 Chevrolet S-10

1 Answer

Abs problems i have a 98 k1500 the front right


Inspect the ABS sensor on the front wheels, make sure that there is no damage to the wire leads and that the ABS sensor is not damaged or touching the speed ring on the front wheel hub. You may be luck and the ABS sensor is dirty, it can be cleaned with a good spray of brake parts cleaner and make sure the ABS is not loose from the mounting bracket on the hub. Good luck and keep me posted.

Mar 06, 2010 | Chevrolet Silverado 1500 Cars & Trucks

1 Answer

My 2007 CRV fuel efficiency has dropped more than 40%


invest in a tin of good quality brake cleaner open engine bay remove each multiplug on engine and gearbox one by one and sparay with brake cleaner do this one at a time (brake cleaner evaporates and doesnt do any harm) it is most likey to be a bad contact on the map sensor(manifold pressure sensor) or the ecu control valve DO NOT USE ANY ABRASIVES TO CLEAN THESE as this will destroy the plug and they are very sensitive could be an oxygen sensor but unlikely

Aug 20, 2009 | 2007 Honda CR-V

1 Answer

Low rpm on start up, check engine light came on.


If you dont have a code reader go to Autozone and have them read them for you. it sounds as if you may have a defective sensor. It may be a simple cheep solution to try to clean your mass air flow sensor. You Can do this by taking some brake parts spray cleaner to clean it up. the brake parts cleaner dosent leave any residue so it wont harm the sensor. If you dont know where the sensor is located it is usually located just after the air filter box.

May 28, 2009 | 2006 Ford Fusion

1 Answer

My 3000gt accelerates fast when its cold but when it gets hot for some rason it doesnt want to.anybody knows what coud be the problem


check for any miss fire. try to clean the MAF with brake and parts cleaner dry it good and try to clean the throtel body with carb and shock cleaner if still same check spark plugs

Mar 15, 2009 | 1992 Mitsubishi 3000GT

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

94 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Porsche Experts

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

ROBERT GARCIA
ROBERT GARCIA

Level 3 Expert

902 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76109 Answers

Are you a Porsche Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...