Question about 2002 Chevrolet Corvette

1 Answer

Missing ocasionally changed leads and plugs now constant miss

1996 VS Commodore: Car occasionally started missing on long trips, u could feel the car slow like it was starving for something, like fuel or air. As quickly as it started it would stop and the car would regain its original speed. If on cruise control it would stay at the same speed but would ahve to fight it's self. I put in a new air filter changed the fuel filter at the tank. But when i put in new plugs and leads the miss became constant, its there from the moment u start the car. I thought the problem was fuel but my brother owns a 98 VT and he saidd his played up when the leads were on the outer, now i've changed them the car is worse then before. Please help

Posted by on

  • Anonymous Mar 24, 2014

    Car wont start since changing motor?

×

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 3 Answers

Have coil pack checked may be faulty

Posted on Jan 19, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

009 Ve commodore changed oil and car started blowing black smoke and missing was told to put a bit of injector cleaner in now it's blowing white smoke and missing


oil change wont be the cause of the fault

missing could be
a plug , loose plug wire or coil pack
or the DFI below the coil pack


read through thisjust commodors
ve commodore forum for clues or join for free for more support
Forum VE Holden Commodore 2006 2013758baabc-a118-4a75-a86a-59a9c64f296f.jpg

Sep 23, 2016 | Cars & Trucks

1 Answer

Vs v6 96 commodore wagon ,when the motor get warm the motor sound like its missing or popping whats the problem


Hi check cold start valve or sensor firstly.Make sure there is no induction manifold seals damaged or creating a Air suction leak.Do check the idle control valve,spark plugs and plug leads are in good order.

Jan 07, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

My VS commodore misses when I accelerate, but idles ok. Replaced fuel filter, leads and spark plugs coil pack, still sick. Need Help


check the firing order ( crossed leads ) check operation of the injectors ( blocked or not squirting properly.

Jan 04, 2015 | Holden Cars & Trucks

1 Answer

My VS commodore misses when I accelerate, but idles ok. Replaced fuel filter, leads and spark plugs coil pack, still sick. Need Help


Sounds like you have a vacuum leak and when you accelerate it's sacking to much air the egr valve can cause this also

Jan 04, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

Changed spark plugs ht leads and coil and still the car is missing when i drive it wot am i missing


With the miss you have it could be a few things.
did you change all the coil packs?
did you refit the heat shields to the new spark plug needs as these can cause a miss .
it could be the electronic module under the coil pack.
it could be a faulty injector or fuel problem..

Aug 31, 2013 | 1998 Holden VT Commodore

1 Answer

My vt commodore is missing to the **** house I have changed plugs and leads that made it a bit better but still missing any idears


on the bottom of the coil pack there is a wiring loom that over time tends to become loose. its got a small bole that holds it in the pack its a tiny little about a 6 or 8mm bolt. try tightening it.

Apr 11, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

My 98 vt commodore has a vibration coming from the exhaust, idles low, has white spark plugs, sounds like its sorta missing, a fumey smell and a lil white smoke coming from exhaust. i have replaced oi


check the compression in all cellenders you might have a blown head gasket, burning smell might be the gas in blown cillender not igniting

Feb 12, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

96 ford taurus ran fine yesterday go on 25 mile trip half way through trip engine runs ruff. Like miss firing just changed plugs about two weeks ago it idles ruff but runs doesnt stall at all. baffeled


sounds like spark plugs or spark plug cables are bad and it is in fact misfiring this happened to me in my car and my spark plug cables were bad

Aug 29, 2009 | 1996 Ford Taurus

3 Answers

My VS COMMODORE needs attention when i accellerate


The timing of the engine has gone haywire. Try to align the cam shaft notches of corresponding pulley and set the tensional bolt back to same position, before removal of the belt, The alignment has to be perfect.Disruption of timing of firing other the engine. Higher the rev, the faulty the engine will not be able to take up the load....sodeep

Aug 23, 2009 | 1983 Ford Fairmont

1 Answer

My M reg golf gti 2.0l engine code 2E cut out when driving and wouldnt start, i changed the crank sensor, plugs, coil, leads, checked the timing and yet my car wil not run smoothly and has a constant miss...


Hi ,
Try replacing the Mass air flow meter and check the Catalytic converter is not blocked,also look for air leaks on the induction side of the MAF sensor

Jul 11, 2009 | 1994 Volkswagen Golf

Not finding what you are looking for?
2002 Chevrolet Corvette Logo

358 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

61249 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21949 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6812 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...