Question about 2004 Oldsmobile Silhouette

2 Answers

Car is cranking over, but wont start, fuel pump is working, filter is new, starter and solenoid are new as well as the mass airflow sensor. Tried fast-start but nothing is working. i need it up and running immediatly!

Posted by on

  • 3 more comments 
  • exoticracing Feb 07, 2009

    well when i am tring to start the car it cranking but not starting fuel pump is good and new fuel filter and i didnt try mass air senser yet or plugs and wires could it be the timing

  • Anonymous Feb 15, 2009

    I'm having the same problem. On a cold start, it's fine...starts right up. On a hot start after it's been sitting for a little bit, like when shopping, I can hear the fuel pump priming and stop like normal. Just replaced the fuel filter and that wasnt the problem. However on a hot start it takes maybe 20 tries or more till it starts out of the blue, for no reason. Plugs, wires are new as well. I've checked ALL fuses and relays.

  • bbergman1 May 24, 2009

    99 Olds Silhouette starting problem. Starts fine when cold. Cranks but doesn't start when hot. I have to wait between 15-60 minutes (depending on weather temp) for the engine temp to return to near cold to get started again. Has been through computer diagnostics twice now but problems couldn't be fine. To me, the van sounds like it's not getting fuel. Any suggestions?

  • Frank Magliocca May 11, 2010

    CHECK ALL THE FUSES.DO YOU HAVE ANY SPARK?

  • Anonymous Mar 14, 2014

    car wouldnt start computer reading was crank sensor.changed it.it still wont start.or if it starts wont stay running not even with eather.

×

2 Answers

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 99 Answers

My guess would be the ignition module.

Posted on Aug 03, 2009

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 21 Answers

Try spark plugs, plug wires, distributer and coil.

Posted on Jan 18, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

I have a 2002chevy venture it wont start up it seems to be getting fuel an fire to the plugs it cranks but wont start spray starting fluid in it an starts but wont start on its on


How do you know it's getting Fuel? Sure sounds like it is not getting fuel since the car will Giggle when Starter Fluid is added.
Can you hear the Fuel pump run for a second when you turn the key to the RUN position?

Jun 07, 2015 | 2002 Chevrolet Venture

1 Answer

Where is the egr valve located and the mass airflow sensor


the egr would have a tube coming from the exhaust and usually bolts to the intake, the mass airflow would be in between your air filter and the inake plenum, but the car doesnt use these sensors untel its in closed loop it wont enter closed loop untill the ect(engine coolant temperature) and the o2(oxegen sensor) heater curcuit is up to temp i would check to se if you have spark and fuel if not check for pcm codes but i would probably start with the crank sensor or pcm the crank sensor is the common

Oct 18, 2012 | 1992 Toyota Camry V6

2 Answers

2000 GMC Jimmy 4.3L CSEFI won't crank. Fuel pressure is 50psi and should be between 55 to 60psi. Fuel filter 1yr old and fuel pump is probably stock & needs replaced but never had problem before...


Check your starter and check your connections to make sure they are clean and tight. The low fuel pressure won't cause a no crank. Too low could cause a no start but not a no crank. I've had starters be bad right out of the box. But if that starter motor isn't turning either the starter motor is bad or the solenoid attached or the wiring to it is at fault.

Oct 06, 2010 | 2000 GMC Jimmy

7 Answers

Toyota Hilux d4d 2kd-ftv engine, does not rev above 3000 r.p.m


Jambo Jambo.This problem, unfortunately is going to be in the fuel injector pump itself. If the veins are wearing it will begin to fail at high RPMs when the fuel demand is high. You are on the right track though. It is fuel. Replace the injector pump and time accordingly. Feel free to contact me if you need anything else.

Jul 24, 2010 | 2007 Toyota Tacoma

1 Answer

Expedition won't start or even act like it wants to. Just cranks and cranks. I feel it might be fuel pump.


easy way to test for it being fuel.open air filter box spray alittle starter fluid.then try starting if it runs or fires over its fuel related.if not then its sensor or fuse related.hope that helps.make sure the fluid is ma safe.meaning mass airflow sensor safe.as some starter fluids will mess them up.

Nov 27, 2009 | 2000 Ford Expedition

1 Answer

Won't pump fuel


the fuel pump will only give fuel when cranking the car over & when it is running. the relays (2) of them are lactated on the inside driver side under the kick plate on the center console. look right next to the radio you see the brass bracket holding too relays? it is up there being held on by a 10mm nut. but fyi recheck the fuel pump power. check it with someone cranking the engine over if you are getting power to the fuel pump then its not the relays.. the car i just found this problem in ended up being the mass airflow sensor is so touchy that the air filter was clogged & once the filter was removed it started right up..

Mar 04, 2009 | 1997 Mitsubishi Galant

2 Answers

Car stalls wont start. wait some time then starts.changed mass airflow sensor,ignition module please help


You may want to check the fuel pump or the fuel filter may be cloged . Unless If the check light is on or flashing you may want to check for trouble codes

Oct 16, 2008 | Mitsubishi Eclipse Cars & Trucks

2 Answers

1988 Nissan Maxima/ Fuel Delivery


It might be the mass air flow sensor

Jul 02, 2008 | 1987 Nissan Maxima

Not finding what you are looking for?
2004 Oldsmobile Silhouette Logo

Related Topics:

474 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

63580 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21981 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6812 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...