Question about 2003 Oldsmobile Alero

1 Answer

Car quit. Acted like it wasn't getting any gas.

The car started fine, got about a block from work and pushed the accelerator and it didn't respond like it should have and it was loosing momentum, then it might respond some and pick up speed but then it would die down again. I pulled it into a parking lot and turned it off hoping I could restart and it might reset a sensor or something, but it would start and immediately die. It did this a couple of times, then only turned over but would never start. Now it won't even turn over. We did hook it to jumper cables for a short time (probably should have left it longer) and it was turning over again but wouldn't start. It is back to not turning over.

Posted by on

  • quickone557 Jan 13, 2009

    Also, I don't know if this will change the answer at all, but the night before when I was driving the car there was a louder hum or vibration that isn't normally there - almost like a high idle, but not the same noise. I opened my window to see if I could hear it better but I could not. I could only hear it when I had my windows rolled up and my radio off.

  • quickone557 Jan 15, 2009

    It was the fuel pump. I had them fix it and got my car back yesterday. Thank you.

×

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 15 Answers

Well check your catalatic converter. but i think you have an alternator problem too.

Posted on Jan 13, 2009

  • Robert Weiss Jan 14, 2009

    well now it sounds like you have a fuel filter that is plugged because the humming you were hearing was the fuel pump trying to pick up the fuel from the tank and it was just sucking air. so take your car and get the fuel pump and filter replaced and i garentee your car will run again.

×

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

What to do with sputtering and lack of acceleration


Scan for codes stored ion the OBD computer. Many auto parts stores can do this for you at no charge. Based on the results - a complete tune up may be in order.

Good luck!

Apr 14, 2015 | 2002 Ford Taurus

1 Answer

Car randomly accelerates without pushing down on pedal and cruise control is not working


It sounds to me like a problem with cruise control? Turn it off and/or unhook it, drive it a bit and see if accelerating problem goes away? If it does, you need to troubleshoot the cruise control. Any applicable trouble codes?
That sounds dangerous to me, I'd disable the cruise control till you find the problem.
I don't know what testing you have done?

Mar 27, 2017 | 2000 Ford Taurus

1 Answer

Hello, I have a problem!!! I have a 91 caprice classic with a 305 5.0L sbc. I bought another 305 5.0L sbc it's just from 1984 & had been rebuilt by a professional shop. It's board at 35 over. I...


This is a bit pf a custom car type lash up and untill you can get some local advice here dont use the car as the excess fuel will wash oil from the cylinder walls causing piston /and ring damage ,You need someone local who can sort out and re-map the fuel injection system for you just for starters,Nice try and do admire greatly your determination in making something work but as iam in spain iam not a lot of help on this matter also owing to europeon vehicle law i wouldnt be allowed to do this for a rad vehicle as it detract from the certificate of homoglonation so a non standard vehicle just isnt allowed ,cannot even change the back lights for a fancy one let alone a engine

Feb 24, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

1993 Mazda MX-3 won't start


Check for spark at the sparkplug, to see if everything in the dist. is working right. And check the injector harness for something being pulled loose when the wires were jerked out.

Oct 17, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

Car shut down when foot not on the accelerator


For this types of problem,there are few help links.I suggest you to click the link below and go through the troubleshooting procedure :-----Car only starts when gas pedal is pressed? http://technoanswers.blogspot.com/2012/01/car-only-starts-when-gas-pedal-is.html-----------Car won't start without hitting the gas pedal? http://schematicsdiagram.blogspot.com/2011/12/car-wont-start-without-hitting-gas.html
----------Complete loss of brake pedal then all gets normal? http://repairhelpcenter.blogspot.com/2012/01/complete-loss-of-brake-pedal-then-all.html
----------Car dies when gas pedal is pressed? http://schematicsdiagram.blogspot.com/2011/12/car-dies-when-gas-pedal-is-pressed.html
--------------Pushing on the gas pedal, but the car slows down? Gas pedal to the floor and the car slows down? http://technoanswers.blogspot.in/2012/02/pushing-on-gas-pedal-but-car-slows-down.html
-------------Idles rough and quits when gas pedal is pressed less? http://technoanswers.blogspot.in/2012/01/1999-ford-f-150-idles-rough-and-quits.html----------This will help.Thanks.

Feb 02, 2012 | 2002 Toyota Camry

1 Answer

CAr is sluggish and wont respond when going up hills or accelerating over 65mph.Is this a spark plug issue?


This happened to my 2003 Trailblazer at about 70,000 miles. Going uphill it would slow down and then downshift as it dramatically lost power. Bottom line, the Catalytic Converter was plugged. When first accelerating it ran fine but after that it acted up and got continually worse. You didn't mention if the service engine light came on or not. Something else that might cause the no power is the fuel filter may be plugged. Change it first as it is cheap compared to the converter. Good luck.

Oct 15, 2011 | 2000 Chevrolet Blazer

Not finding what you are looking for?
2003 Oldsmobile Alero Logo

Related Topics:

152 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

69199 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22026 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6817 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...