Question about 1999 Honda Passport

2 Answers

STARTS HARD. CODE 300 MULTIPLE MISFIRES. 141K MILES

WILL GO DEAD. STARTS W/ JUMP.ALTERNATOR & BASTTERY SEEM FINE AS FAR AS OUTPUT. ENGINE LIGHT ON-- CODE 300 READS MULTIPLE MISFIRES. COULD THIS BE A TIMING BELT? 141K MILES.

Posted by on

  • wmtsinc Jan 13, 2009

    after jumping,it also idles very high for a while, then goes down after a while.forgot to tell this earlier.

×

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

I had this same problem and it ended up being the fuel pump regulator. Ran like a dream after I changed it.

Posted on Feb 26, 2009

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 405 Answers

My first thought without viewing the codes is a camshaft sensor, But I will get back with code description. But thinking further, if your alternator has a bad diode or regulator and you battery goes dead, and you are certain your battery is ok, then it would have to be something like that, and the code is because your loosing power as your battery drains.


(1) have battery checked
(2) Alternator checked!
(3) an easy way to check is disconnect battery and see if it goes down. If it doesn't, then check alternator next.
(4) bad coil packs or crank sensor, vacumn leak, bad hose or disconnecter.
(5) bad wires.

Hope one of these helps. It is hard to diagnose this problem online.

Posted on Jan 13, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Why does my vehicle stall when at idle.


Intermittin Engine Stall
Engine No Start
Missfire
MISFIRE IN motor cylinder is more likely the cause to engine stall and hard start.
You will have to fix this problem first,
A misfire, most the time, is caused by, incorrect cylinder firing order (diagram at bottom). Or no or low cylinder compression
no or low compression is the result of A Vacumm leak.
If the timing chain was recently replaced, the valve cover had to be removed, the valve cover gasket could cause a huge vacumm leak which would effect some if not all 6 cylinders,

Symptoms
Lack/loss of power
Hard start
Engine hesitation

For Now
check firing order( coil pack to sparkplug)
check sparkplugs

NISSAN 3.5 V-6 FIRING ORDER
SPARK PLUG GAP 0.050''
SPARK PLUG TORQUE
COIL PACK LAYOUT
3_5-h-dqdssqkoffgbcnef4yme1fk4-1-2.jpg

I hope this helps for now
If you have any questions, you can email or post back
Jtobias1020@gmail.com

Mar 07, 2017 | 2006 Nissan Quest 3.5

1 Answer

2003 Buick 3800 engine 82,000 actual miles on it multiple/random misfire code How it started.. Car was running fine. Check engine light started flashing and engine started missing. What...


You can't rule anything out yet. It could be a plug or injector among other things, but probably not low fuel pressure. If you have a code 300 and nothing else, you may have to wait until the problem gets bad enough to set additional codes. And if any of the sensors fail, such as the cam or crank sensors, you'll get a code for those to be tested.
Have the plugs been checked or replaced in the past 30,000 miles ?

Mar 12, 2014 | 2003 Buick LeSabre

1 Answer

2004 chrysler pacifica no power even after jump


check for a bad connection like a bad ground at the battery, make sure both terminals are tight at the battery, the starter and the ground at the engine. the shop that installed the EGR should have erased the codes, after 50 to 100 miles you would be able to go through emissions.

Sep 01, 2012 | Chrysler Pacifica Cars & Trucks

2 Answers

Multiple cylinder misfire


For engine misfiring problem check the help links mentioned below. Click the link below to go through the troubleshooting procedure :---- Engine misses and truck jumps? Hard to down shift? Issue with high gear only? http://technoanswers.blogspot.in/2012/02/engine-miss-and-truck-jumps-hard-to.html

-----------
Bad miss at idle?

http://technoanswers.blogspot.com/2012/01/bad-miss-at-idle.html

-----------
While stop engine idles like cylinder missing?

http://schematicsdiagram.blogspot.com/2012/01/while-stop-engine-idles-like-cylinder.html

------------
Engine Misfire codes for car?

http://schematicsdiagram.blogspot.com/2011/12/engine-misfire-codes-on-chevrolet.html
Engine Misfire codes?

http://schematicsdiagram.blogspot.com/2011/12/engine-misfire-codes-on-chevrolet.html

--------------
Misfire on cylinder 4?

http://schematicsdiagram.blogspot.com/2011/12/misfire-on-cylinder-4.html

-----------
Oil on spark plugs and car misfires?

http://technoanswers.blogspot.in/2012/02/oil-on-spark-plugs-and-car-misfires.html

----------

This will help.

Thanks.

Feb 09, 2012 | 2000 Isuzu Rodeo

3 Answers

Replaced battery. still would not start. Cleaned treminal of all corrision. cranked fine. however 1 day later would not start. jump started . drove a couple of miles but when I turned on lights, engine...


Sounds like a bad alternator. Drained your battery and when you turned on the lights it took all the power left in your battery. When you drain a battery down that far, they are real hard to jump, and coupled with the alternator, the car is not producing enough current to start and stay running.

I would take the alternator off and take it to oyur local auto parts store to be tested. If bad, replace it and charge the battery fully before starting. Then check voltage at battery with motor running. Should be 13.2 -14 Volts DC. If not, you may have a bad battery cable or blown fusible link. (especially that if the alternator tests good).....Mike

Jun 15, 2011 | 1996 Ford Explorer

1 Answer

2001 nissan pathfinder. seems electronic. first seemed dead battery, put in new battery. fine for couple of days. then dashboard warning signals, oil, battery, brakes, and airbag, start going on. then...


Have your alternator checked. Most auto supply places do this at no charge. Multiple dashboard warning lights usually indicate alternator problems.

Oct 15, 2009 | 2001 Nissan Pathfinder

1 Answer

2004 Neon SXT cylinder misfire


TRY REPLACING THE CRANKSHAFT POSITION SENSOR..HAVE SEEN THESE CAUSE MISFIRES AND LOW VOLTAGE DTCS AS PCM THINKS VEHICLE IS NOT RUNNING..ALTERNATOR MAY NOT BE PUTTING OUT PROPERLY

Jul 05, 2009 | 2004 Dodge Neon

2 Answers

Trac off and check engine light for lexus es 300 check engine & trac control off lights & engine stutters while revving in park. Engine seems fine in drive... Reset lights without them returning...


A week ago, on my Lexus ES 300 (2001), "Check Engine" and "Trac Off" lights came on. This coincided with me filling the gas tank to the brim to round the dollar to be paid. I cleaned the gas tank cap and the tank opening. However, both lights persisted. On the same day, when I turned on the car again, there was a hesitance, a stuttering to come on. Both "Check Engine" and "Trac Off" lights were still on.

The next day, the car wouldn't come on at all. It sounded as the battery was dead. I couldn't even jump start the car. So, I got a new battery from Costco ($59) and put it in. It took 15-20 seconds of cranking to get the car started. Once it was started, the engine sounded fine and the RPM normal. The "Check Engine" light was off. However, the "Trac Off" was still on. I cleaned the gas tank cap one more time.

The next morning, when I turned the car on, there was no problems. It came on instantly as it used to be, didn't have any warning lights, and drove smoothly.

May 28, 2009 | 2001 Lexus ES 300

Not finding what you are looking for?
1999 Honda Passport Logo

214 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Honda Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

70387 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22041 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6880 Answers

Are you a Honda Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...