Question about 2000 Ford Explorer

2 Answers

2000 explorer 4.0 missing and skipping.

After filling up with gas on very cold morning, started missing and sputtering after driving about six miles. I added dry gas and drove another five miles and check engine light came on. Still missing and lack of power.

Posted by on

  • golfmax1 Jan 12, 2009

    Thanks, but after adding two bottles of dry gas and driving for about fifteen minutes , wouldn't it have cleared up?

  • golfmax1 Jan 21, 2009

    Thanks for the help, but it turned out that plug #2 was badly fouled.

×

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

You have a manifold leak and a blown idoler

Posted on Jan 12, 2009

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 2,920 Answers

You may have gotten water in your gas it happens alot

Posted on Jan 12, 2009

  • Ronnie Houston Jan 12, 2009

    maybe but not always sometimes youll have to drive it til its almost out of gas and then fill it again with fresh gas. add some heet to it to see if that dosent help

×

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Why does my 2000 S80 T6 Volvo sputters?


sputtering - Volvo Forums - Volvo Enthusiasts Forum ...

volvoforums.com > Volvo Forums - Volvo Enthusiasts Forum > Tags
cluster, engine, instrument, intermittent, s80, sputtering, stalling, volvo, T6 instrument cluster dies, engine sputter/stalls intermittently · jeffs80s. 11-06-2013 10:26 ...

Re: S80 sputtering, won't accelerate - Matthews Volvo Site

www.matthewsvolvosite.com > ... > Volvo S80 Forum
Dec 15, 2010 - 2000 V70R Black, 129,000 miles (Wife's R, getting up there, she won't sell it)! ... The S80 T6 is "just because I could" and it's a fun drive! Top ... S80 T6 2000, codes
Jan 18, 2011
misfires and sputtering 1998 V70
Aug 21, 2009
More results from www.matthewsvolvosite.com

Sputtering And Dying, Please Help - Volvo Forum : Volvo Forums

www.volvo-forums.com > ... > 1G (1998-2006) S80 Forum

Jan 30, 2012 - 4 posts - ‎4 authors
i recently bought a 1999 volvo s80 t6 with 170,000 in august 2011, with "no ... itsputters and dies. i try to start again and it wont. so i disconnect the battery for ... I have a 2000 S80 2.9 and have replaced the TCM and the ABS ... Urgent Transmission Service S80 2000
2 posts
Jul 23, 2011
On My Second New Maf And Still Problems
4 posts
Apr 2, 2006
More results from www.volvo-forums.com

Dec 03, 2015 | 2000 Volvo S80

1 Answer

My gas tank was almost empty on my 05 explorer. I


Sounds like you may have gotten some water with the fill up

Oct 17, 2014 | 2005 Ford Explorer

1 Answer

2000 tundra v6 5-speed cold start truck runs great, park it for 20-30 min it will start fine but after going 1/4 mile it dies, looses power. pull over and it will backfire and sputter until it eventua


bad need of a tuneup? like new spark plugs, ?
172 , is 02 rich/ lean warning. this one is low oxy for rich.
this code can just be a victim. for sure , with misfire.
means 02 sensor stuck at rich,
what is water temp in engine coolant, at failure? less than 150F?
could be lots of things.
leaking injectors, bad fuel.
injector sticking> causing misfire.
id use a scan tool and watch all sensor when it fails.
too high fuel pressure.
misfires cold, but only luke warm cold starts not fully cold.

just one DTC, no P0300 or 30x misfire codes, not even P0300 pendings?

Jan 31, 2014 | 2000 Toyota Tundra

1 Answer

2000 nissan xterra was barley running yesterday missing and sputtering took forever to get up to speed and this morning it is running fine what could this be


Sometimes the computer will have an intermittant glitch. Wait to see if problem reoccurs and monitor it based on engine start-up/run conditions. ( I. E.) Hot, Cold, Under A Load, Idling, Cruising.

Nov 14, 2013 | 2000 Nissan Xterra

1 Answer

Where is the fuel filter on this car? Car was running fine, this morning I started it up, missing alot, A/C made it worse. I drove it to church 4 miles and when I started it up to come home check engine...


hey mine is missing to it is not shifting into reverse right it slams everything i have found points to the pcs pressure control syloniod i also filled up and got 20 miles and used half a tank

Jun 06, 2010 | 1999 Saturn SL

1 Answer

Ford Explorer 2000 'sputters' when driving in hot weather


you may be experiencing vapor lock you will have to open you gas cap from time to time in extreme hot weather to let some air into your tank.or have a gas line cooler installed on yur vehicle.

Aug 03, 2009 | 1999 Ford Explorer

1 Answer

Check engine light on for a couple months


code 204 is 'injector circuit cylinder 4'
U may want to bring it to another mechanic to have the problem checked. good luck, let me know how u make out.

Dec 15, 2008 | 1994 Volvo 940

1 Answer

Timing belt? fuel filter?


Running the tank low (below 1/4) on fuel ruins the fuel pump, it uses tthe gas around it to cool it down, most likely you will need a new fuel pump.

Aug 21, 2008 | 1999 Ford Escort

3 Answers

S 60 volvo Car (2002)


I had a similar problem.
At a cold start the rpm would come up normally then slowly drop then stall out. Car would stall at lights and stop signs. My mechanic after having for 3 days found a faulty cam sensor.

Jun 18, 2008 | 2002 Volvo S60

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

307 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60667 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21936 Answers

Fordexpert

Level 3 Expert

5331 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...