Question about 1996 Buick Century

1 Answer

Trans wont go

I have a 96 century 3.1 with o/d if i start the car and put it in either drive or rev. it acts like the car is bound up. if i pop it in neautral and rock the car back and forth it wont move if i keep rocking it will finally move when that happens i can put it in drive and go. if i put it in reverse it act like it wants to go for a second but wont . i checked the brakes there not froze or locked

please help

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Expert
  • 51 Answers

It sounds like your linkage is out of adjustment.

Posted on Jan 12, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya Mechanic can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repair professionals here in the US.
click here to Talk to a Mechanic (only for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Wont start after driving..


first see if its got a check engine light if it does that could be the answer to the problem. next if you mean you put the car in gear and rev the engine and it goes nowhere than the trans is either bad or the shift sensor is. i doubt its the coolant temp sensor a good test would be to just let the car idle for a half hour and see if the radiator fans come on. but like i said check the engine light first.

Jun 07, 2014 | 1998 Nissan Maxima

1 Answer

2001 buick century runs fine when in park and nutral i can put it in drive and sometime i can go 10k sometimes only get 1k the it starts spudering and wont rev up but will idle fine put it in nutral and...


I think you have an engine speed sensor fault. its not reading the engine speed or the motion speed. needs these two to change speed and ( gear). one is connected to the abs unit and the other is on the engine. usually if they both go its down to the gear box ecu. you can check if you have it on a ecu reader. will have fault codes or not be read at all.

Mar 16, 2014 | 2001 Buick Century

1 Answer

1996 gmc sierra transmission


Could need new filter, cheap but p.i.t.a. and if it doesn't work you just put new filter in dying transmission. Could also be over or underfilled or as my dad found out, bugs like transmission fluid as a place to go die in and got stuck in a passageway. Sometimes you get away with using high mileage fluid, sometimes not.

Oct 30, 2017 | Cars & Trucks

1 Answer

Transmission acting up


trans oil temp sensor will make this trans act up and a possible tcm update may be available for these cars

Oct 23, 2017 | 2006 Hyundai Sonata

2 Answers

I have low exceleration when i take off


Only recently has my 97 Honda Passport been acting like the transmission slips...I'll be in Drive and the revs jump from 2 to 5 or 6; I'll drop it to 3, and it settles down. Last week, I was in Drive, then went to 3...then back to Drive and it jumped...and the Check Trans light came on.

Jul 17, 2010 | 1997 Honda Passport

1 Answer

My 2001 BUICK CENTURY TRANNY STOPS WORKIN AFTER 3 MIN.


Might want to remove the pan and look how much debris is in there. they can draw debris into the filter for like 15 minutes until it just wont let any more fluid go by then trans will neutralize. when you let it sit the debris by gravity falls back to the bottom of the pan. If this is the case changing fluid and filter may be a temporary fix but honesly when theres that much debris in there it needs rebuilt--in fact sometimes after fluid and filter change they wont move at all. The thick fluid and dirt provides some pressure. Hope I helped. Thanks

Apr 06, 2009 | 2001 Buick Century

1 Answer

Trasmission seems stuck in park


Did you chk. to see if you got an ajustment on cable, wear it hooks to trans. or maybe cable came out of bracket that holds it.

Feb 08, 2009 | 1994 Buick Century

1 Answer

Auto Transmission 2000 Rodeo


It seems that the trans is slipping. The smell is from excess trans flood. If Trans is over filled, it can rupture seals and cause leaking that can get on the exhaust and burn.

Nov 26, 2008 | 2000 Isuzu Rodeo

1 Answer

Shifting/tach


Is there a check engine light on at all?

Aug 16, 2008 | 1994 Honda Accord

Not finding what you are looking for?
1996 Buick Century Logo

Related Topics:

121 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Buick Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

77202 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22265 Answers

Ronny Bennett Sr.
Ronny Bennett Sr.

Level 3 Expert

6927 Answers

Are you a Buick Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...