Question about Buick LeSabre

1 Answer

Blower motor is good but gets power only when you move the power line

Power connection line that comes out under relay/max fuse panel on firewall to blower when moved will start motor

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Buick Master
  • 2,030 Answers

You have a wire that is bad...most likel the one you are moving that makes it work....it could also be the conector to the fan has a bad connection, this is common on GM cars.....it may need to have the connector and pigtail replaced.

Posted on Dec 03, 2012

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My heat not blowing or coming out hot at all


fan motor or relay is bad check relay first swap out with another one in the distribution box if it still doesn't blow check blower for loose connection an is there power at blower motor if there is replace motor,if air is coming out but just not hot check to see if controller on dash is moving the door in the air box move controller from hot to cold and listen under the dash to see if you hear the door closing sometimes you can nkock on the box and it may move if it is stuck after that you may need to see a shop,also make sure heater hoses are getting hot under the hood they go into the firewall ther is two of them placed close together make sure both are hot

Dec 11, 2013 | 2005 Chevrolet Impala

1 Answer

Where is the high speed blower motor relay? I looked under the cover on the firewall. The relay cover with the location is missing. Which relay is it? Thanks


The blower motor RESISTOR is probably what you're looking for. It is located under the hood, under the fuse/relay panel. You have to remove the relay box (disconnect the battery first, unscrew the panel, move it aside). You will see where the blower motor cables run right up into where the relay panel was hiding it. Unscrew (not just disconnect) the plug and when you take it out you will see the blower motor resistor. It's a springy looking thing.

Jun 20, 2011 | 1997 Oldsmobile Eighty Eight

1 Answer

99 olds heater heats,but doesnt come on


CHECK HEATER AND AC IGNITION 10 AMP FUSE UNDER HOOD JUNCTION BOX.IF ALL IS GOOD CHECK BLOWER MOTOR FUSE AND RELAY.IF ALL LOOKS GOOD. TURN ON CONTROL SWITCH TO CHECK TO SEE IF POWER GOING TO BLOWER MOTOR IF YES BLOWER MOTOR BAD.IF NO POWER GOING TO BLOWER MOTOR FUSE AND RELAY GOOD.YOU HAVE BROKE WIRE BETWEEN SWITCH AND BLOWER MOTOR OR CONTROL SWITCH FAULTY. TO GET TO BLOWER MOTOR ITS LOCATED UNDER THE DASH ON PASSENGER BEHIND GLOVE COMPARTMONT YOU DONT HAVE TO REMOVE GLOVE BOX ITS JUST BELOW IT FAR BACK.YOU NEED TURN OFF RADIO FIRST THEN DISCONNECT NEGATIVE BATTERY CABLE WAIT 20 MINUTES THIS DISABLE AIRBAGS AND THE BCM.REMOVE BLOWER MOTOR HOTWIRE IT TO SEE IF ITS WORKS. IF NO BLOWER MOTOR NO GOOD.IF BLOWER MOTOR GOOD THE AC AND HTR CONTROL SWITCH IS BAD DEALERSHIP FIX.

Dec 30, 2010 | 1999 Oldsmobile Alero

1 Answer

The blower motor on this vehicle fell out and wedged the fan. I have replaced the fan with a known good fan but it still won't run. Is there a fuse, circuit breaker or relay that might have blown when...


It's marked AC and it's in the under hood fuse relay center, near the battery. The ballast resistor can fail too it's the device that if you follow the wire from the blower motor, it's in the heater box next to the blower and it can be unpligged , melted and just bad. Connect a test light between the two wires that connect to the motor, and with the key on, work the heater controls, to see if the light will come on in any position, wiggle the connections watching the light. If it's not working you might still have power so connect the test light between the body ground and the wires to the motor and you can find that you have power but not ground. The blower relay in in the firewall fuse relay center, standing in front of the car behind the engine it's the third relay from the left, under the Maxi fuse panel. This panel has two black covers and it's under the left one. The resistor is right under this fuse panel and it can have two plugs connected to it. The two wire connector is just power and ground. and it's on all the time the power from the maxi fuse. The maxi just makes the high speed though the relay and the lower speeds are controlled by the number 50 fuse in the insrument panel fuse panel number 50 it's a 25 amp fuse (clear)

Dec 20, 2010 | 1996 Oldsmobile Ninety Eight Regency

3 Answers

1991 Olds 98 Elite heater blower motor continues to run with key off. Will change speeds with controls but will NOT shut off..


if you haven't got your blower fan fixed yet, im sure it to be the same as mine, the blower motor relay which is out on the firewall under the big fuse block. take plastic cover off over the fuses and move the fuse block out of the way and you will see it staight under that. should be two screws holding it on.

Mar 05, 2010 | 1991 Oldsmobile Ninety Eight Regency

2 Answers

Rear AC blower works, but front blower does not work - can't find fuse for this


THE HEATER AND BLOWER RELAY. IS LOCATED ON THE BLOWER MOTOR HOUSING IN THE PASSENGER COMPARTMENT.ON 1999 THROUGH 2002 MODELS. AND IN THE FUSE RELAY CENTER IN THE ENGINE COMPARTMENT.ON 2003 AND LATER MODELS THE HVAC FUSE IS LOCATED IN THE FUSE RELAY PANEL UNDER THE LEFT SIDE OF THE DASH.

Aug 18, 2009 | GMC Denali Cars & Trucks

2 Answers

Blower is not blowing and I realize I need to check the controls but need to know where the blower motor is.


its under your pass side dash but start with the resistor first put your blower motor on high and push around on your resistor under your glove box,if it will come on by moving it around its your resistor

May 22, 2009 | 2004 Chevrolet Silverado 1500 Crew Cab

1 Answer

4 wheel drive selector won't move to select 4x4


I am guessing the way you wrote this that the switch moves but 4H is not activating. If this is the case, then check the fuses/breakers as described in your fuse/relay section of the manual. If these are good, then check the connections to the 4x4 motor on the txfer case. Sometimes the connection there gets corroded or damaged while 4wheeling.

Also, the vacuum operated ft wheels must have good vacuum to the front diff (you will see the vac line on the right side of the diff AS WELL AS the two vacuum switches on the passenger side, firewall under the hood. The fuses/relays/breakers are first to check. Then check the vacuum lines under the hood to the TWO electronically activated vacuum switches on the firewall. Lastly, check the vacuum line to the differential and the connection to the actual transfer case actuation motor..

Jan 19, 2009 | 2001 Ford F150 Styleside SuperCrew

1 Answer

Blower Fan not working


Could be a fuse or a relay, they are usually under the hood in the "Fuse/Relay box". The exact location should be indicated in the box cover and/or the owner's manual of the van. To try the relay, most of the relays in that box are the same, you can try switching it with another one and see if it works. But, i suspect a possible bad blower fan motor, they seem to go quite often on Econoline vans. They are a pretty simple item to replace, located under the hood on the passenger side, on the firewall. To diagnose for a bad motor, unplug the plugin on the motor, and with the key on, heater control to max, use a test light or a multimeter to check for power and ground at the plugin. Another thing, is the fan not working on all speeds, or is it working on max speed, the reason for my question is, if it's only working on max, the resistor (used for lower speeds) is probably bad. It is located close to the motor in the airbox on the passenger side of the firewall.

Nov 20, 2008 | 2000 Ford Econoline

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

30 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Buick Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75744 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22114 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

8123 Answers

Are you a Buick Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...