Question about 1990 Toyota Camry

2 Answers

Loss of power and drive but engine is still running

I have multiple problems i think. First the car was still for awhile and I started driving it was fine for a week; however, one day was driving and it stop driving on a small hill. The engine was on however it was not driving. I turned it off and on then it started driving slowly and sluggish. Second problem is that keep hearing the water bubble under the dash. Third problem is that when I turn off the car it seems hot? Please help or should I get rid of the toyota 1990 camry V6. :(

Posted by on

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 22 Answers

Bubbling and overheating sounds like air in the cooling system. I don't know what you mean by slow and sluggish; the engine, tranny, what?

Posted on Jan 14, 2010

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

The water bubble under the dash might be a heater core, and the slow and sluggish might be caused by the transmission, try checking the wires and plugs, they may need to be replaced, we just changed out the wires and plugs on ours and it did wonders!

Posted on Jan 02, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

1989 lesabre stumbles and dies


I agree it sounds like the magnet for the cam sensor, or a problem in the wiring harness.
I don't think the engine will run with the cam sensor disconnected since it needs that signal to set base timing. It can run without the crank sensor once the engine starts.
There is a slight chance the timing chain is getting loose and affecting cam timing too. You may be loosing plastic teeth on the cam gear.

Apr 08, 2013 | Buick LeSabre Cars & Trucks

1 Answer

My 2002 chevy blazer cuts off after it has been running for awhile.


Did you check the coolant temperature sensor if it thinks the engine is overheating it will shut the engine down.

Mar 22, 2012 | 2002 Chevrolet Blazer

1 Answer

When the car is off i hear a ticking nosie by the the fuel tank. my guess is the fuel pump. i have a riugh ideal and los of power


well the fuel pump does not run when the key switch is OFF, however the ticking noise you are hearing would most likely be the HOT muffler after driving for awhile the exhaust heats up and expands then when the engine is shut off it starts cooling and shrinking and will tick and ping like crazy. as far as the rough idol and power loss it could be a number of things! is there any check engine lights on??

Sep 09, 2011 | 1989 Chevrolet Cavalier

1 Answer

1989 Chrysler Lebaron 2.5 Turbo Running slugglish


hallo
check if you have a spark when engine dies. if not, check the rpm sensor or ignition coil. both have the simptoms like you describe.

marko

Oct 08, 2009 | 1989 Chrysler LeBaron

1 Answer

1995 Toyota Previa Engine Sputter after prolonged drives


95 toyota may have an early obd2 diagnostics,which started for all cars in 96,which means it can track a cylinder misfire,when ck light flashes it can mean multiple misfire detected causing serious loss of power,you can try going to autozone they do free ck engine light code reading ,tell them you may have obd2 plug according to web,let me know codes if you get lucky.with AZ its hit or miss

May 06, 2009 | 1995 Toyota Previa

1 Answer

When engin warms losses all power if floored it just sputters!


Have u replaced the MAF sensor?, that is what this sounds like, when they fail they cause a severe loss of power but don't turn on the check engine light, a quick way to test it is to disconnect the sensor and idle the engine for a moment then drive it, if it runs better the sensor is the problem. Here is a photo.

.f83d538.jpg

Jan 30, 2009 | 1997 Chevrolet C1500

2 Answers

Sudden loss of power, Backfiring, starts then stalls


Your timing belt could be broken. You want to have this checked as soon as possible to prevent any further engine problems.

Nov 27, 2008 | 1991 Honda Civic

1 Answer

Runs for awhile and then losses power!!


Man! Lexus is ****! I have the same problem.

Aug 14, 2008 | 1992 Lexus Ls 400

Not finding what you are looking for?
1990 Toyota Camry Logo

264 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Toyota Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

63291 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21981 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6812 Answers

Are you a Toyota Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...