Question about 1998 Lincoln Town Car

1 Answer

Car wont start

Gas filter was just replaced and I think it may be the car computer

Posted by on

  • John Weathers
    John Weathers May 11, 2010

    Was the car OK till the filter change??

×

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Contributor
  • 56 Answers

When i replaced my fuel filter before and fired it up the gunk from the bottom of my tank got sucked into the filter blocking it up. Try checking the fuel lines are clean.

Posted on Feb 02, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

1991 Alfa Spider Veloce - Had stored car for about a year. Started and ran fine for about 2 miles. Got in the car 3 months later, car smokes, spits out fluid from exhaust. Am draining gas, but also...


Well, I can tell you that white smoke is usually a sign of water being burned in the cylinders and a blueish color smoke is usually a sign of oil being burned. I would drain gas, replace fuel filter, and do an oil/filter change as well but replacing the injectors probably won't do much for you. I would make that one of the last things to do. You may also want to add an additive to help "dry" the fuel system as well.

Dec 05, 2017 | 1991 Alfa Romeo Spider

1 Answer

2002 pontiac montana engine cranks but wont start


Fuel filter,air filter,could be fuel pump,

Feb 01, 2013 | 2002 Pontiac Montana

1 Answer

How to fix a1998 buick century to start fuel filter new and airfilter turning over but not starting gets gas


Did you check for spark? It sounds like you're not getting spark. Check for spark. If you are not getting spark then it sounds like you might have to replace the coil packs. Is it running a L4 engine? If its running a standard chevy L4 its probably the coil packs. Try to replace them check again for spark.

May 25, 2012 | 1998 Buick Century

1 Answer

2001 CHEVY MALIBU WONT TURN OVER, UNLESS YOU SPRAY STARTING FLUID ON IT, THEN IT STARTS FOR A FEW SECONDS. HOW DO YOU REMOVE THE LINES IF IT IS THE FUEL FILER TO REPLACE IT.


lots of notes in here about overheating cars, everyone wants to replace the thermostat thinking that will fix it, but it never does. likewise lots of folks thinking their fuel filter is blocked solid. it is so seldom the fuel filter. There is a filter on the fuel pump take up before it even gets to the filter so they just are not going to get totally blocked up unless the gas tank is corroding away on the inside. but your issue does seem to be a fuel supply issue. i would be thinking more about the fuel pump or pressure regulator than the filter. have someone check the fuel pressure at the injectors.

Sep 19, 2011 | 2001 Chevrolet Malibu

3 Answers

My 1986 Nissan 300zx wont start and run. It starts then sputters till it dies. If you play with the gas pedal it will run for longer but wont stay running. I replaced the fuel regulator, ignition coil,...


check for fuel compression, gas filter and try, a gas treatment, you buy it at auto zone the gas treatment is suppose to clean the jets . if you think is a valve issue then you should give it a compression test I would use the type gauge that screws to the piston hole and check each piston for compression.
good luck.

Feb 04, 2018 | 1986 Nissan 300ZX

2 Answers

Wont start or stay on


From the info you provided, it seems like it is not getting constant supply of fuel. I think that don't have a carburator. It has a TBI(Throttle Body Injector. You should hear a faint humming noise at the back coming from within the fuel tank when you turn the key on. Thats the fuel pump. Your fuel pump may have gone out.

Jun 28, 2009 | 1993 Chevrolet Suburban

1 Answer

My honda maccord wont statr without having to pump gas pedel


if you have a 95 accord you dont need tp pump the throttle it is a fuel injected car the problem does lie in the fuel system the filter is a good place to start but i woud check the fuek injectors and the fuel presure regulater. and to let presure out you got to loosen the bolt on the fuel filter witch is located on the fierwall. if you have any other honda questions please let me know

Brad Ross

Nov 15, 2008 | 1995 Honda Accord

Not finding what you are looking for?

Open Questions:

0 Answers

98 Lincoln TC,Cold starts fine ,runs good until warm, then shuts off. No codes,Cranks ok, have spark, PATS ok. No fuel pressure, cant hear fuel pump prime,New Fuel relay. jumped fuel pump - works. I do not hear fuel pump prime up, do not have fuel gauge, but pressing on valve in fuel rail- no pressurized fuel. Fuel regulator seems ok, not leaking / vacuum line dry as a bone. If I let it set for 15 min , it will start up again, but for a few minutes then dies out. If I let it set overnight it starts up perfectly and runs until operating temp is reached then stalls/stumbles, and shuts down. Vacuum is good while cranking, even with no start, Checked Inertia switch in trunk, it is not tripped. I have seen Ford TSB summaries' that mention issues like this , but I am not able to see to description. A point to add, the MAF sensor was cleaned, then I decided to replace it and did not make a difference. I do not have any stored codes, and the PATS is working fine, typical 2 second flash from and once key is inserted a 3 second steady light, then disappears. I have seen the TSB mentioning C103 Connector, it looks fine, I swapped out fuel pump relay with ac relay, still no difference.mention of wires around battery, do not know where to start. in dash service engine light and odometer is normal, seen other posts the say they only have lines, but mine is ok. the start of all of this , I washed engine with regular garden hose, ( not using pressure washer).also in the mean time, rear window defroster stopped working as well, can not say for same reason, but a mention.My problem started after washing engine. this is one of four Panther platform vehicles I owned with exact 4.6l w code engine, which I rinced down before. The only sensor I can think of is Oil pressure , or a corroded wire

Feb 27, 2017 | 1998 Lincoln Town Car

See all 1998 Lincoln Town Car Questions

1998 Lincoln Town Car Logo

Related Topics:

77 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Lincoln Experts

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

82285 Answers

gerry bissi

Level 3 Expert

4382 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5690 Answers

Are you a Lincoln Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...