Question about 2000 Ford Expedition

1 Answer

1999 ford expedition,interior heat not working properly

Heat from front is warm,but not hot, hardly blows at all on defrost mode,seems like it is warmest on the vent mode but not hot. Local ford said it was probably the main atc display module (the one with the disply screen and all the mode location buttons on it) Ichanged this and it is still the same,flushed cooling system,engine temp runs normal.What now?. It was 25 below hear this AM. Help!. Alberta Canada. Regards Jim

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Master:

    An expert who has achieved Level 3.

  • Ford Master
  • 552 Answers

Have you checked the thernostat. sometimes it gets stuck in the open position and that will make your car run cool

Posted on Dec 09, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

98 ford expedition no he in front heat in back


I have a 1999 Ford Expedition Eddie Bower and my front heat does not work just blows cold air. The rear heart works fine any Ideas?

Dec 14, 2009 | 1998 Ford Expedition

3 Answers

2004 Ford Expedition XLT, front blend door actuator


Hope I was avle to help, glad you up and going.

May 26, 2009 | 2004 Ford Expedition

1 Answer

1999 Ford Expedition 5.3L front cabin has no heat (it blows cold)


I had the same problem. Found out the the temperature control knob was on wrong, had to rotate it and put it back on. now it works fine.

Apr 07, 2009 | 1999 Ford Expedition

1 Answer

Ford Windstar SE, 3.8L V6, 1999, front seat heat/defrost is cold


the blendor actuators strip out the gear inside the actuator cases on these all the time. replace the actuator.

Mar 10, 2009 | 1997 Ford Windstar

1 Answer

No back heat in Expedition, Blows cold air but front works fine


Shelly,

Buy used parts at car-part.com. Look on page with * to find the cheapest part. Coud be your temp blend door (#2) may not be moving back and forth. Or, you are not getting hot water to the rear heater core.

3d53924.gif
You may have to crawl under the truck and feel the heater hoses to see if they are hot. You will find a group of 4 lines, 2 for heater and 2 for a/c. If hot, you know hot water is getting back to the heater core. If not, there may be a hot water vave that's not working. Not sure if EXP. has a water valve for rear.

Let us know what you you find. Good luck.

Feb 22, 2009 | 2000 Ford Expedition

1 Answer

2001 FORD EXPEDITION


your controls have problems. the heat is there it is just not getting out because your control lines are not setting the vent controls into the proper positions. i had a chev van that lost some of the foam in side there and it blocked the whole front off. i had to rip it all apart to get at it

Oct 23, 2008 | 2001 Ford Expedition

Not finding what you are looking for?
2000 Ford Expedition Logo

392 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60541 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21927 Answers

Fordexpert

Level 3 Expert

5331 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...