Question about 2003 Oldsmobile Alero

1 Answer

2002 Alero defogger

2002 alero rear defogger stop working,check fuse and relay okay,switch
light goes on , wires to rear window plugged in good,no scratch on window wires ??????????????????????????

Posted by on

  • 4 more comments 
  • Anonymous Dec 20, 2008

    I have a '99 Alero. Same problem; my rear defogger/defroster no longer works. From what I have seen in owners manual, there is no fuse only a relay. Does this relay come out to be replaced? It is located under the hood in a block of other fuses and relays. I live in Chicago and we have had several snow storms and driving with a rear window covered in snow is no fun!

  • NickelD24 Jan 01, 2009

    I have a 2003 Alero with the exact same problem and just took it to the dealer for analysis. They determined it's a relay or regulator(I can't remember what it's called) in the BACK by the window/defroster. They wanted $160 for the part and another $150 labor to install it so I checked with a body shop and they said they'd do it for $55 so that's what I'm going to do.

  • yadayada
    yadayada May 11, 2010

    Have you tested the rear grid to see if voltage is present?

  • Anonymous Mar 13, 2014

    my elec windows wont work have checked fuses there ok is there a relay switch

  • Anonymous Mar 15, 2014

    My rear lights are out on my 2013 Lexus ls 460. I assume it is a fuse or a wire connection. What/where to look to fix?

  • Anonymous Mar 29, 2014

    check all fuses and they are good but can't open rear windows with switch, they open all last year and now won't open now

×

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 102 Answers

A common thing to fial on these- assumning the grid is ok, and wires are still attched to grid, is the rear def / antenna module. It is behind rt. rear quarter trim panel. The modules burn up, and also melt the connector. the module and connector would need to be replaced.

Posted on Jan 04, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My heater only works some of the time and my rear defrost dont work what could be the problem


As by heat only works some of the time , you mean it doesn't blow air out of the vent's . This means you probably have a problem with the blower motor or blower motor resistor or blower motor relay .
Rear Window Defogger Inoperative

    Exchange the rear defogger relay with a known good relay from the under hood junction block.
  1. Turn the ignition switch to the ON position.
  2. Press the rear defogger switch to the ON position.
Does the rear defogger grid warm?
--
Yes Go to Step 2
NO Go to Step 3

2

Replace the faulty relay.
Is the repair complete?
Go to Defogger System Check --

3

  1. Use a fused jumper wire in order to backprobe between terminal A4 of underhood junction block connector C3 and ground.
  2. Use a test lamp in order to backprobe between terminal C5 of underhood junction block connector C3 and ground.
Does the test lamp light?
--
Go to Step 4
Go to Step 23

4

  1. Use a test lamp in order to backprobe between terminal C5 of underhood junction block connector C3 and ground.
  2. Press the rear defogger switch to the ON position.
Does the test lamp light?
--
Go to Step 5
Go to Step 14



Mar 23, 2016 | 1999 Oldsmobile Alero

1 Answer

I have a 2002 alero. Need to know where to plug in the radio antenna.


THE OLDSMOBILE ALERO DONT HAVE A EXTERNAL ANTENNA MAST. THE OLDS ALERO HAVE WIRE GRID ANTENNA INCORPORATED INTO THE DEFOGGER GRID IN THE REAR WINDOW.THE GRID ANTENNA HAVE A REAR WINDOW ANTENNA MODULE MOUNTED BEHIND TOP OF THE REAR SEAT BACK. THE RADIO ANTENNA CABLE GOES TO ANTENNA MODULE LOCATED TOP OF THE REAR SEAT BACK.

Jan 02, 2011 | 1999 Oldsmobile Alero

1 Answer

99 Alero 3400 engine heater will not heat, also the cooling fans auto headlihts rear defrost do not work what should I check


CHECK HEATER AND AC ALSO DEFOGGER ON A 10 AMP IGNITION FUSE. FOR AUTO HEADLIGHTS CHECK AUTO MATIC LAMP CONTROL RELAY CHECK DAYTIME RUNNING LAMPS RELAY.

Dec 19, 2010 | 1999 Oldsmobile Alero

1 Answer

I have a 2003 Alero, replaced relay switch and fuse under the bonet for the rear defrost, all wires hooked up...no lines broke.. rear defrost button lights up , but rear defrost dont work. Are there any...


There is a connector going to rear defrost on the rear window. Disconnect this and check for voltage with defrost on. If this is good, check resistance for the connection to window. This will tell you if the electrical is working or the element is bad for the window if there is a open reading on multimeter.

Dec 03, 2010 | 2003 Oldsmobile Alero

1 Answer

I have an '03 Olds Alero and the rear defrost is not working...replaced the relay....switch lights up and continuity is good across the grid. I put the relay in both ways..not knowing if it makes a...


The relay can go in either way--no problem. The relay runs off 2 different fuses--one to power the relay itself and one to power the defogger. Make sure both fuses 33 and 46 in the engine compartmet fuse box are good.
Next, have someone listen to the relay while you turn on the defogger to see if it's clicking. If it isn't clicking, the problem is before the relay--probably in the control panel.
If the relay is clicking, the problem may be with the antenna amplifier (radio borrows the defogger grid to improve reception). Not sure where that module is but would guess it's in the right pillar by the passenger's fuse box. If you can find it, check continuity across the 2 black leads. Also verify the back side of the defogger is getting it's ground.
Please let me know if you have more questions.

jturcotte.gif

jturcotte_0.gif

Nov 02, 2010 | 2003 Oldsmobile Alero

1 Answer

1998 buick park ave. rear window defroster not working. fuse is good, has anyone replaced the black box located next to rear window where element plugs into along with the antenna. element on window is not...


Rear Defogger Inoperative, But Heated Mirrors Operate Correctly
1. Connect scan tool. Turn ignition switch to RUN position. Turn rear defogger on. Using scan tool, display BCM
outputs. If rear defogger is being requested on, go to next step. If rear defogger is not being requested on, go to
step 10).
2. Ensure ignition switch is in RUN position. Remove rear defogger relay from rear junction block, located on center
right rear of passenger compartment, under rear seat. Connect test light between ground and defogger relay
harness connector terminal F3 (Brown wire). If test light illuminates, go to next step. If test light does not
illuminate, go to step 11).
3. Connect test light between ground and defogger relay harness connector terminal A2 (Red wire). If test light
illuminates, go to next step. If test light does not illuminate, go to step 12).
4. Connect test light between defogger relay harness connector terminals A2 (Red wire) and B3 (Purple wire). If test
light illuminates, go to step 13). If light does not illuminate, go to next step.
5. Disconnect rear defogger positive and negative feed bus connectors. Connect a jumper wire between defogger
relay harness connector terminals F3 (Brown wire) and A4 (White wire). Connect test light between ground and
positive feed bus connector terminal "A" (Black wire). If test light illuminates, go to next step. If test light does not
illuminate, go to step 8).
6. Connect test light between positive feed bus connector terminal "A" (Black wire) and negative feed bus connector
terminal "B" (Black wire). If test light illuminates, go to next step. If test light does not illuminate, go to step 9).
7. Repair open in Black wire between rear defogger and ground. Recheck system operation.
8. Repair open in Purple wire between rear junction block and heated backlight antenna module. Recheck system
operation.
9. Check for proper terminal contact at rear defogger connectors. Repair as necessary. Recheck system operation.
10. Check for proper terminal contact at BCM. If terminal contact is okay, replace BCM. Recheck system operation.
11. Repair open in Brown wire between rear junction block and instrument panel junction block. Recheck system
operation.
12. Repair open in Red wire between rear junction block and underhood junction block (located in right front corner of
engine compartment, between battery and strut tower). Recheck system operation.
13. Connect test light between defogger relay harness connector terminals F3 (Brown wire) and A4 (White wire). If
test light illuminates, go to next step. If test light does not illuminate, go to step 16).
14. Reinstall defogger relay. Disconnect BCM 32-pin Pink connector C2. BCM is located behind right side of instrument
panel, near rear of glove box. Using DVOM, check voltage between ground and BCM harness connector C2
terminal A3 (White wire). If any voltage is present, go to next step. If no voltage is present, go to step 17).
15. Repair open or short to ground in White wire between rear junction block and BCM. Recheck system operation.
16. Check for poor connection at defogger relay terminals. If connections are okay, replace defogger relay. Recheck
system operation.
17. Check for proper terminal contact at BCM. If terminal contact is okay, replace BCM. Recheck system operation.

Feb 25, 2010 | 1998 Buick Park Avenue

1 Answer

Rear window defogger dont work replaced relay & fuse still dont work


REAR WINDOW DEFOGGER SWITCH IS BAD OR YOUR REAR WINDOW HAS A BROKEN PLACE IN THE GRID.

Nov 01, 2009 | 1999 Oldsmobile Alero

1 Answer

Rear window defogger stopped working


More than likely something has scratched the film that heats up to do the defrosting, Look to make sure it has both wires attached, and use either a test light (make one out of a 12volt bulb and wire if you do not have one.) See if you have electricity to the wires at the ends. If you do, you have a break in the film. You should be able to see where it is broken or scratched. There is an after market repair kit for this, that is not really expensive.

Dec 21, 2008 | 2003 Oldsmobile Alero

1 Answer

2003 olds alero rear windoe defogger


the rear passager panel the one that cover the side rear window there a relay connector in there that were the power to window go that defectif that gonna FIXYA our post thank you pierre

Jul 06, 2008 | 2003 Oldsmobile Alero

Not finding what you are looking for?
2003 Oldsmobile Alero Logo

735 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60667 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21936 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6811 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...