Question about Ford Ranger

1 Answer

It seems the front hubs are dis-ingauging on their own as if a vacuum problem,then you can try to re-ingauge,sometimes it works and sometimes it dont. i have pulled the vac.lines of at the hubs to check for vacuum,nonefound

Posted by on

  • patrick234 Nov 30, 2008

    i guess you told me what i allready thought,can you help with the location and possible part# of solenoid

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Ford Master
  • 61,037 Answers

VACUUM COMES FROM THE ENGINE, THERE WILL BE A SOLENOID THAT TURNS THE VACUUM ON, TRACE THE LINE BACK AND TEST THAT VACUUM CONTROL SOLENOID VALVE

Posted on Nov 30, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

4 wheel drive wont ingauge on 91 s10.pull on cable and does ingauge


may be you should make a diagnostic and you can do it in a garage or you can do it by yourself if you want to do it by yourself you need some tools and you can find some good ones here: chinasinoy.com

Feb 25, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

Four wheel drive will not ingauge no power to the acuator


Have you checked your fuses and connections which get pretty dirty wires break.

Oct 30, 2012 | 1993 GMC Sierra K1500

1 Answer

1998 cavilier the starter stays ingauged when the keys are out of the ignition i had to take the battery cables off to stop, i replaced the starter went to hook up cables same thing as soon as i touch...


Your ignition switch is probably defective and will have to be replaced-the starter solenoid was attached to the starter you installed, correct? If so, it has to be the switch...

Jun 06, 2011 | 1998 Chevrolet Cavalier

1 Answer

My 4 wheel drive will not ingauge but the push button saids it in 4x4


I believe this vehicle 4x4 system works on vacuum. If there is a slight leak it will not change correctly. Had same issue with mine. Said there was a SMALL leak in a T piece. They replaced it and all was well.

Mar 07, 2010 | 2001 Chevrolet Silverado 2500HD

1 Answer

4x4 will not ingauge/ has electric switch on dash


have a 01 super duty. 4x4 will not engage. ive checked all fuses. Im not getting power to the switch or the sylnoid on the transfer case.

Dec 25, 2009 | 2001 Ford F250 Super Duty Super Cab

2 Answers

4wheel drive not engaging 1993 chevy k2500 fuses are good in dash. 4high only rear posi, 4low engages low range still only rear posi. linkage appears to be working properly, eletronic connectors on trany...


That truck uses a heating element in the hubs to expand the metal and engage the hubs. Manual aftermarket kits are available what replace this questionable system. Check with your parts store or 4x4 shop.

Dec 14, 2009 | 1993 Chevrolet K2500

1 Answer

4x4 dash light dose not come on when 4x4 is ingauged on a ford f-150 v8 triton 2003


Depending if it is an ESOF ( electronic Shift on the Fly ) or MSOF ( Mechanical Shift on the fly ) :
Checking the fuses is always a good thing, but I have seen a few cases where the vacuum solenoid on ( by ? ) the front pumpkin is the cause of this. Usually this is cracked and causing the truck not to lock into 4 hi or 4 lo.

The 4x4 indicator on the cluster will not illuminate until the motor has turned in the transfer case, and the front shaft locks in place.

Could be a few other things, but start with the fuses and the vacuum solenoid on the front.

Nov 02, 2009 | 2003 Ford F150 Regular Cab

2 Answers

Faulse abs ingauge


bleed all connections in the system especially the four in the abs unit. good luck

Sep 11, 2009 | 2001 GMC Jimmy

1 Answer

Trany seems to not ingauge makes noise terrible noise when P


Check fluid level in transmission. It could be a faulty pump or a faulty governor all inside the transmission, it could possible be a plugged filter

Mar 17, 2009 | 1999 Mercury Cougar

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

93 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ford Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60960 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21949 Answers

Fordexpert

Level 3 Expert

5331 Answers

Are you a Ford Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...