Question about 1988 Chevrolet Suburban

1 Answer

Altanator not charging

Have already checked cable, fuses and have new battery. Just bought a new altanator but it won't charge unless you pass postive to the brown wire.

Posted by on

  • 1 more comment 
  • Anonymous Nov 30, 2008

    good battery goood belt new ignition switch truck still wont charge its battery

  • wundertransp Apr 26, 2009

    88 burbon same problem motor was FI now carb no computer, what wire on alt plug is pos feed

  • phxmark123 May 11, 2010

    What is a switched live supply?

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Genius:

    An expert who has answered 1,000 questions.

  • Master
  • 1,036 Answers

Alternators require a + feed from the battery before they start charging. Make sure 12v is reaching it from the switched live supply.

Thank you for using Fixya.com.

If this leads to a fix for you - please rate as Fixya. Much apreciated. Thanks.

Posted on Feb 04, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Whats that i dont know (check charging system)


It means check altanator regulator/ rectifier the wiring to and from battery and altanator as it it telling you that the charging system is throwing a fault it could be that a sensor is faulty
If not you could lose the ability to start and run the vehicle

Nov 25, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

Charge not getting from the alternator(new) to the battery(almost new) asking possible troubleshooting and solutions- 2003 Saturn vue awd3.0


Run your vehicle turn on radio headlights wipers heat disconnect the positive side of you battery if the vehicle dies its still your altanator but also check the cable from your altanator to make sure it's not broke anywhere.

Oct 26, 2015 | Saturn Cars & Trucks

2 Answers

2003 Buick Lesabre Battery is good and Altnator is good but is not charging the battery, I have no idea what it could be??


Chances are its the wire between the alternator and the battery, or the circuit that goes to the warning light on the dash. The warning light powers the volt regulator in the alternator which "turns on" the alternator.
The wire between the alternator and the battery is designed to burn and cut the connection much like a fuse.
You may have to get a shop manual or repair book to get the wiring diagram needed to troubleshoot the circuits.

Dec 23, 2012 | 2003 Buick LeSabre

1 Answer

2004 sebring won't start at all


sounds like you might have lost the altanator. Check the battary to see if it is very low, if so it was running of the battery and not the altanator. try charging the battery and see if it will run. If it does, checkthe voltage on the battery. it should be above 13 volts when runnig.If not it is the altanator.

Sep 15, 2012 | 2004 Chrysler Sebring

1 Answer

New altanator and battery car is still not charging my battery 91 honda prelude


there is a cable mounted on the altanator farsten by a 12mm nut if that is broken or not hooked up
unit will not charge. use a tester to check for continuety or chech conection on battery harness

Jul 19, 2011 | 1991 Honda Prelude

1 Answer

I need to know any altanator fuse or relay on a 98 ford taurus


Yes follow the small postive cable from the battery to the outside fuse box and there is a alternator fuse there at the end of the small postive cable lead

Feb 28, 2011 | Ford Tempo Cars & Trucks

1 Answer

I get no response when I turn the key in the ignition switch. If I turn the key in the switch there is nothing


two things would cause this a totally dead battery. or a loss of the ground. headlights are grounded to the body and run directly off of the battery. since your lights dont work this would point to a dead battery.to find out if the battery is bad or if it was caused by the charging system not working. try jumping the car if you can get it started here are a couple of simple ways to check the charging. one with the car running remove the possitive cable from the battery if the car dies the altanator is not charging replace it. if the car stays running the battery most likely has dead cells and wont hold the charge. the other way is to take a bolt or small ferous metal object and on the back of the altanator there is a round cap in the center of the case if the piece of metal your using will stick to that cap then the altanator is producing a charge and the battery is the problem. if no magnetic field is present then the alternator is bad and needs replaced

Aug 29, 2010 | Toyota 4Runner Cars & Trucks

1 Answer

Altanator is ok but no output from the posative post, I replaced the charging relay, no change, there is no voltage at the "charge fuse", eather side of the fuse, the radio also no power, an after market...


YOU DIDN'T SAY HOW OLD RODEO IS. IF YOU HAVE AN OLDER MODEL START BY TESTING THE BATTERY AND ALTANATOR. IF THE BATTERY IS BAD YOU WOULDN'T GET A DEFINATE READING FROM ALTANATOR.

Dec 31, 2009 | Isuzu Rodeo Cars & Trucks

1 Answer

Altanator keeps dieing.


A fresh charged battery does not mean it is a good battery.The battery is working the alternator to death,replace it,it has a bad cell,or the amps are to low,and has a short in it.The alternator senses the battery is in bad need off charge,and puts all out until the alternator has nothing left,This is the most likely cause of this problem.Also be sure the battery cable ends are shiny clean when replacing the battery.

Nov 26, 2009 | 1995 Mazda Protege

Not finding what you are looking for?

Open Questions:

0 Answers

1988 5.7 TBI Nightmare This is the start of what the problem was and is, I had a RV cam installed when the engine was rebuilt a year ago. the cam was not a computer friendly cam so after a round with the rebuilder and discovering the specs weren't the correct ones for the cam I installed a 3702 edelbrock cam and lifters with a 7800 timing chain and gear set after I had tried two chips from Jet and no improved performance and the 3rd chip was to be for the cam and that is what is in the ECU now and I have tried about 5 different BCC chips and the bottom line is the power is there but something is happening its hit and miss the idle will sometimes lope, is stalled when first started and acts as if its starving for fuel or its bogged with to much fuel. the fuel pressure is 10 - 13 psi and I have R/R the TPS, IAC, ESC and knocks device , EGR and Solenoid, MAP, Temp sensor, and the Dist is a Procomp 10001 with a MSD-5526 coil. the Throttle Body was rebuild and the ECM was replaced with a Rebuilt ECM. it will smell rich etc. but with the things that goes on it does not show any codes?? I have no clue just feel stupid this is been a simple thing that is kicking my **** and now its a challenge but still loosing the fight too far in and too much spent to stop,. LOL Help !!!! The BCC is a california vehicle AFBX, 5.7TBI TH400 A/T P.S. the key can be turned of and back on as the engine not dying and seems to correct the power and run problems but will not last goes back to running bad or with problems. ?

Jul 26, 2012 | 1988 Chevrolet Suburban

See all 1988 Chevrolet Suburban Questions

Cars & Trucks Logo

213 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Chevrolet Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

61037 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21949 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6812 Answers

Are you a Chevrolet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...