Question about 2004 Dodge SRT-4

3 Answers

My turbo won't boost its starts to shake and pull back

My srt-4 two days ago I was driving and when I went step on it in 3rd gear i heard a loud pop like a back fire now everytime I try to boost my car feels like its pulling back and shaking what should I do I have Stage 1 turbo kit, cold air intake, cat back exhaust, standard blow off valve

Posted by on

3 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 2 Answers

When i try and speed up my car will boost up a 1000 rpm and then jump down 500, and that be a leak or something, i was looking and a hose going into my turbo cooler had some condensation on it and dirt but the other one seems to be fine

Posted on Oct 18, 2009

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 12 Answers

Hello did you check the vac. hose on the blow off valve or the waste gate under some heavy loads the boost will cause the lines to pop off check all the vac. lines i had an mr2 that done the same thing

Posted on Nov 12, 2008

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 7 Answers

Check out all your air hoses and clamps and check the turbo itself to make sure it spins freely. (Engine not running)

Posted on Nov 12, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Heard loud bang and now no power


About 745,000 results (1.02 seconds) Search Results

    Loud bang and loss of power - Ford Truck Enthusiasts Forums

    www.ford-trucks.com > ... > Diesel > 6.0L Power Stroke Diesel
    Dec 11, 2004 - Loud bang and loss of power 6.0L Power Stroke Diesel. ... No matter how much throttle you give it, it won't accelerate. If you get to 2200-2300 ... 4r100 loud bang then nothing
    Jun 16, 2012
    loud pop no turbo boost
    Aug 13, 2011
    LOUD pop, no power, no boost!! Now what?
    Nov 9, 2008
    Loud bang when I tried to enguage 4 wheel drive. Now 4x4 wont ...
    Feb 25, 2007
    More results from www.ford-trucks.com

    loud bang while in 4wheel drive now 4wheel no ... - CarGurus

    www.cargurus.com > Questions > Ford > F-250 Super Duty

    CarGurusDec 1, 2014 - 10 mph a very loud snap bang from under the cab (I think) now... ...Could probably hear it from 50 to 75 ... truck - no cut wires - i have no power to my 4 wheel drive button on the inside of my truck ? any ... Used Cars For Sale.

Jan 29, 2016 | Cars & Trucks

1 Answer

Hi i got a 94 850 turbo i was driving one day i have automatic so i pressed sport mode to pass someone i went from 35 to 55 then a loud pop bang whatever you call it came and i felt no power at all it...


I used to have one of these a long time ago, what you have done is blown the turbo, you will need another one. if you ever have a turbo problems you should have it fix as soon as possible turbos are not cheap. engine is in limp mode and will not be using the turbo or the timing so you will be on slow speeds.

Feb 24, 2014 | 1994 Volvo 850

1 Answer

2002 Duramax with high miles, 335k. Truck was running fine then on the way out of the driveway heard a loud "pop", engine lost power but continued to run. Now, I hear a turbo whine I didnt hear before when...


Start at the turbo and check for loose or blown air lines . Check the intercooler for cracks. The turbo whine is normal but you would not be hearing it as the turbo is controlled to vary the amount of boost needed for the throttle setting. If you have to use starting fluid to start a diesel then it is time to consider a re-ring and bearings for the engine.

Sep 23, 2013 | 2001 Chevrolet Silverado 2500HD

1 Answer

Turbo won't work


emission control tank full, will make it act like that. have it checked out. good luck

Jul 18, 2013 | 2002 Renault Megane

1 Answer

2001 A4 TDI, 120000 miles, sometimes, maybe once a week when i start it from cold and it only happens below 3rd gear, usually in 2nd gear the car starts to shake and the revs die down. i can drive on...


In the most cases for Audi A4 1.9 TDI the turbocharger is responsible for engine losing power.
The car goes in "limp home" mode!!!
After scan the EDC-15P engine control unit with a VAG or KTS -BOSCH diagnosis tool you will find this: Fault code: P1557-Turbo Boost pressure control exceeded
1. Engine stopped and ignition switch off. Check all pneumatic connections and hoses between turbocharger actuator = pressure unit for boost-pressure control, boost-pressure control solenoid valve, vacuum reservoir, EGR control solenoid valve, intake-manifold flap solenoid valve, EGR valve with throttle - part of intake manifold. Also the vacuum connection between tandem pump and brake booster. If you find something wrong replace parts. If not go to step 2.
2. Extract the hose of the turbocharger actuator = pressure unit for boost-pressure control part of turbocharger. Instead of the original hose you must place another 1 meter long hose with the same inside diameter, and then you check to inspire yourself the air from the other one extremity of this hose. The mechanical connecting rod of the turbocharger actuator must have a smooth and whole motion. If you can do that with your mouth, then you must replace the boost-pressure control solenoid valve. If you can not reach this with your mouth, then you go to step 3.
3. This is the most difficult work. The problem is that the soot particles deposits inside the turbocharger plugging the variable nozzle geometry mechanism = adjustable vanes of the turbine. If the turbocharger actuator is not able to adjust the turbine vanes the charge air pressure increase too much and ECU (engine control unit) go in "limp mode" = engine protection software. As a result the "limp home" mode engine still running until you turn the engine off (ignition switch off) and back on when the "limp mode" is deactivated, but the fault still remain in ECU memory!
4. You must be able to extract the turbo from the engine and then to disassemble the turbocharger, clean inside adjustable vanes mechanism and refit all.

Dec 08, 2010 | 2002 Audi A4

1 Answer

Sunfire gt. the car died :(


did you check the crank to see if the engine in locked

Feb 24, 2009 | 1997 Pontiac Sunfire

Not finding what you are looking for?
2004 Dodge SRT-4 Logo

530 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Dodge Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60541 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21927 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6811 Answers

Are you a Dodge Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...