Question about 1991 Oldsmobile Cutlass Ciera

3 Answers

Is computer bad?

Hi I have a 91 ciera with the v-6 3.3litre. The speedo quit working, the a/c quit working, the temp guage started flashing, and the ses light came on, and it wouldn't idle. I put on a new positive cable and cleaned the negatives. Even the three eylets on the front of the engine below the power steering pump. Now the the rad fan comes on right away, the ses light is on and the a/c doesn't work, also no speedo. It does idle now but smells rich. I tried to jump AtoB and it showed code 12 three flashes and a code for a knock sensor one time (It didn't repeat it) and cant get it to jump again. I put a obd1 on it and it says computer not responding. Does this sound most likely the computer what else can I check before I buy a new computer.

Posted by on

3 Answers

I would suspect the ignition switch if the ignition is screwy it will cause a lot of these issues including computer not responding.

Posted on Nov 05, 2008

I would be suspicious of the ignition switch. I have seen this before. Keep in mind if the ignition is inoperative so is the computer

Posted on Nov 05, 2008

I would be very suspicious of the ignition switch I've seen this before

Posted on Nov 05, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Instruments don't work, key stuck in ignition, doesn't shift correctly


Sounds like you need a new car.
With joking aside, the problem with your speedo, tach, gas guage, temp gauge and odometer can probably be one of two things. Check your fuses. If they are fine you may need to replace your cluster panel. I had to have the entire thing changed over my speedo not working right. It was not cheap. You might want to check the relay box under the hood. Does your transmission leak? Check the fuses and relay on it also. Get a new ignition switch and replace the old one if your key is stuck. You can try WD40 on that key but don't expect any miracles. The bearings are likely shot. Sorry I posted all of this bad news. Good luck.

Jan 05, 2014 | 1998 GMC Jimmy

1 Answer

Mercedes-Benz C280, 1995, main instruments work intermittently


A cheap solution is to remove the IOD fuse (under hood in power distrabution center) for a few minutes, which resets the BCM.


Engine Performance Products

Nov 07, 2012 | Mercedes-Benz Cars & Trucks

1 Answer

No speedo,fuel guage,temp guage,rpm guage, overhead not working the interior lights overhead work.I assume that the cruise control is out because the speedo isn't working.when you turn on the key the idiot...


In order to read your obd code you have to turn the key on and off three times then the fourth time leave it on and watch the check engine light for flashing the code. There is delay before it starts to flash. Then it will flash and pause before it goes to the next number. for example one flash is 1, two flashes is 2, and so on till it flashes 5,5, which is the end of the code. there is a pause between numbers. You will have to try it a few times till you get a feel for it.

Jan 26, 2011 | 1995 Chrysler Concorde

2 Answers

All my guages went out at the same time...windows


sounds like alot of problems, have rolled into 1, without looking at it with my eyes, could be the main electric box that has just packed in

Jun 05, 2009 | 1997 Honda Accord

1 Answer

Rev counter, speedo & sometimes fuel & temp guage not working


pull the instrument cluster out and check the printed circuit and connector to it from harness, plug it in and out three or four times, this may cure the problem.

Apr 10, 2009 | Ford F Cars & Trucks

1 Answer

I have a 2004 Chev Impala and the temp guage went way past any numbers and wasn't hot. The speedo also stayed at 30 mph went the car is stopped. The speedo started working again when I shut it off and...


if you remove wire connection from temp sender unit and guage goes down then reconnect it goes up ? it is probably the temp sender unit is fault this is if you are certain engine/coolant system is ok and no indication of o/heating ?

Dec 30, 2008 | 2005 Chevrolet Impala

2 Answers

1993 chevy pickup 1500...started getting bad gas mileage temp. guage doesn't work


as far as the temp gauge goes...i have a 91 1500, i had the same problem. i replaced the temp sensor and it fixed the problem.

as far as the bad gas mileage... if you haven't already done so, perform a tune up; plugs, wires etc.

Aug 12, 2008 | 1991 Chevrolet K1500

Not finding what you are looking for?
1991 Oldsmobile Cutlass Ciera Logo

154 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

63801 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21990 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6812 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...