Question about Cars & Trucks

Open Question

Jcb loadall losing power when warm

I have a jcb loadall with perkins turbocharged 4 cyl engine. The engine starts and runs great when cold and continues to do so for 15 to 20 minutes. The first indication of trouble is a slight change in the engine's sound, Shortly thereafter it starts losing power and laboring, dropping RPM and running very poorly, many times to the point of stalling. If I stop loading or moving the skid steer when it starts laboring sometimes the engine will recover RPM but there is a definite miss from that point on and if I put any load on the engine it will not pull and loses RPM again. Shutting down and letting the engine cool for a half-hour to 45 minutes, it will start and run normally for a period of time, maybe ten minutes or so, and then starts acting up again.

Posted by on

4 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

johnny5846
  • 379 Answers

SOURCE: Loss of power, transmission not shifting

i know the camp verde hill of which you speak , last vehicle in the shop with that same scenario , after doing everything possible including a catalyst check , as we could not duplicate the problem , we replaced fuel pump at owners request and next trip he confirmed it was a fix .

Posted on Jan 13, 2009

alicantecoli
  • 22156 Answers

SOURCE: 1980 VW rabbit, manual/fuel injection: I am

it starts from cold because the auto choke is on ,allowing a richer mixture ,try removing the sender unit in the tank and seeing if the connection from the pump to the outlet connection is ok or leaking causing a loss of fuel pressure

Posted on Aug 02, 2009

  • 373 Answers

SOURCE: 1991 Dodge Dynasty LE

Sounds like you are having a fuel problem with the fuel filter. If you have not had your car serviced in quite awhile i would do so. At least change the fuel filter and check the air filter as well. Hope thias will help you.

Posted on May 28, 2010

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

What are the probable causes of DTCs P0031, P0603, and P1148?


Clean out you idle air bypass valve with carb cleaner. P0031 air/fuel sensor 1 heater (B1)bank 1, p0603 engine control back up circuit,p1148 closed loop B1. Broken heater in upper O2 sensor is one if not all of your problems. Replace all of your O2 sensors & reset engine light.

Sep 01, 2015 | 2012 Nissan Altima 2.5 Sedan 2.5L 4-cyl....

1 Answer

OBDII Codes 2006 Chevy 2500HD w/ 6.6L Duramax "Truck started losing power when warm, when cold for the first 10 miles or so the trunk runs great."


You need a dealer, there is a real problem going on here, way over the head of any home do it yourselfer. The main reason is the special tools required to interface with the control modules that are throwing these codes

Jun 29, 2017 | 2006 Chevrolet Silverado 2500HD 2WD

1 Answer

07 petrol citroen xsara picasso judder/loss power after 1/4 mile from cold


service the car, put correct engine oil in it and also change gear box oil

Apr 03, 2013 | 2007 Citroen Xsara Picasso

1 Answer

I have a 1995 dodge dakota 4 cyl. and standerd trans. I just replaced the head gasket and it starts and runs great when it is cold but after running for a few min. it stumbles and has low power, it will...


have you done a back pressure test on the catalytic convertor? may have become clogged when the headgasket gave up. normally acts up after vehicle warms up and doesn't set an engine code.

May 30, 2012 | 1994 Dodge Dakota Club Cab

1 Answer

Engine starts on 3 cyl when cold loading up engine cyl after warm engine will fire all 4 cyl what is the issue


Find out which cylinder is not firing. Before it starts firing pull the plug and see if it is wet. If it is I would say that the injector was stuck open.

Feb 06, 2011 | 1988 Chevrolet Nova

1 Answer

Audi A4 B6 1.8T puffing off blue smoke and losing power.


Check immediately the turbocharger! DO NOT START THE ENGINE WITH THIS KIND OF PROBLEM!
Remove the air inlet axial center hose of the turbocharger, in other words the compressor air inlet hose. Then check axial & radial gaps of the turbocharger rotor.
Check also the turbocharger oil pressure supply. Check the engine oil level also.
Repair & replace bad pieces.
In the most cases the turbocharger is out of order when engine puffing off blue smoke and losing power.

Dec 02, 2010 | Audi A4 Cars & Trucks

2 Answers

Runs good cold then loses power when it warms up


have your spark plugs changed. use the correct specification.

Apr 28, 2010 | 1989 Ford Bronco II

1 Answer

1997 discovery runs good until the engine warms up


HAVE THE CATALYTIC CONVERTER CHECKED FOR BEING PLUGGED.

Jun 16, 2009 | 1999 Chevrolet Express

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

108 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Cars & Trucks Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75822 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Randy Ohler

Level 3 Expert

14585 Answers

Are you a Car and Truck Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...