Question about Cars & Trucks

1 Answer

My 200sx will start and run fine untill you go for a drive then it has trouble boosting over 5psi it has a spluter and it pops between 5 and 10 psi but after about and hour of driveing it clears out

I have done the plugs,coils,air filter,fuel filter cleand the throttle body and intercooler out and just cant get it right

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Cars & Trucks Master
  • 75,097 Answers

Have the plug wires and the rest of the ignition ever been changed? Start with the plug wires and also have the fuel pressure checked under a load. Check for jumped cam timing and blocked exhaust as well causing excessive back pressure.

Posted on Feb 22, 2012

Testimonial: "thank for your help yeh ive changed the wires from the coils to the wireing harnes when i bought the car cuase they had been cut and one coil was missin.the timing cain is very noisie and it looks likie the timing has been played with thank heap if you think of any thin else to help let me no cheers"

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

fastboyz
  • 674 Answers

SOURCE: 1996 Nissan 200SX

send at my web site
www.fastboyz.net

Posted on Aug 25, 2008

  • 1 Answer

SOURCE: 91 turbo pops and runs bad at about 5PSI of boost

Did you check the fuel pump relay? It might not be a problem with the fuel itself. It might be an electrical problem. Get a DVOM and do a resistance check on the relay. if you get a high resistance its just a bad relay. If it is a bad relay then the car will crank without turning on.

Posted on Dec 12, 2008

emissionwiz
  • 75097 Answers

SOURCE: oil in hose intercooleer to throttle body 940 turbo

U have a serious turbo seal failure problem.

Posted on Mar 01, 2009

keemo68
  • 1263 Answers

SOURCE: runs with a miss

I would recheck the timing first. iven it is off readjust. if this doesn't solve it ,then replace the knock sensor which is located on the back of the engine just where the trans and block connect on the passenger side. if the problem still exists then it's most likely an internal problem involving a worn cam/lifter. if a lobe on the cam or a lifter is severly worn your valves don't open like they should thus causing a miss.

Posted on Apr 17, 2009

  • 507 Answers

SOURCE: my rs legacy keeps loosing boost randomnly

check wastegate(round valve on turbo)is working it may be loosing vacuum,or you have an electrical issue with the boost controler,but check wastegate first as its easier and could be the problem

Posted on Oct 29, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

How do i know there is a kill switch on my jeep because it run out of oil and it turn off and won't turn back on if so where is it locate?


check oil pressure
using a real gauge at the engine block sender hole.
do so cranking not started.
0 PSI?
the sender (icon magic) goes on at below 3-5PSI
and 5psi is doom levels.

Feb 26, 2015 | 2006 Jeep Grand Cherokee

1 Answer

Not hitting full boost


Get a code reader and read the ecu (Engine computer unit). If codes pop up, that's what will need fixing...

Dec 29, 2013 | 2008 Mini Cooper S

1 Answer

1999 passat 1.8s 20v spluters on cold start


you have a problem with the cold start operating device ,but where it is and how this system works on your vehicle i have no idea ,because if your in america they had different emmisions laws when this vehicle was built .

Mar 28, 2010 | 1999 Volkswagen Passat

1 Answer

Boost cut


Too lean on boost. Not enough fuel.

Oct 17, 2009 | 1995 Eagle Talon

1 Answer

I have a 1998 WRX and it won't boost over 5psi?


You most likely have a problem with the wastegate staying open and bleeding off all the 'boost' because your vaccum lines are incorrectly installed. The vaccume line leading to the wastegate must have sufficiant pressure to keep the wastegate shut until the desired 'boost' level has been met.

Apr 06, 2009 | 2007 Subaru Impreza WRX STI Limited Sedan

2 Answers

91 turbo pops and runs bad at about 5PSI of boost


im lost on this one but checkwith some dsm forums like dsm talk or dsm tuners

Nov 24, 2008 | 1991 Eagle Talon

2 Answers

1996 Nissan 200SX


send at my web site
www.fastboyz.net

Aug 25, 2008 | 1996 Nissan 200SX

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

49 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Cars & Trucks Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75077 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22095 Answers

Randy Ohler

Level 3 Expert

14585 Answers

Are you a Car and Truck Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...