Question about Holden VT

1 Answer

I have a 2000 VT Commodore and its has been running up the ****, so iv change the plugs n leads n now it wont idol n missing bad double n tripple cheaked everything went back into correct place, the exhaust has a small hole but at 1500-2000rpm its got a super loud vibration in exhaust, i tried to drive after doing the leads and plugs but its just got nothing now, and how do u take the clips of the fuel filter to replace it is there a special tool or something?

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Holden Master
  • 5,370 Answers

Yes there is a special tool to release the clips.but you can also do this with out the special tool.For exact step by step procedure.Click the link below and follow the instructions :-----http://technoanswers.blogspot.in/2012/02/how-to-replace-fuel-filter-on-2000.html
------------This will help.Thanks.

Posted on Feb 13, 2012

4 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 44 Answers

SOURCE: Vt Holden Commodore stereo wiring diagram

head down to your local auto store and you will be able to pick up a wiring harness adaptor. you wire your stereo to this adaptor then you simply plug it into the wiring loom. no damage to the loom so if you ever need to reinstall the standard stereo its just an unplug and plug back in. its extremely simple and colour coded so there are no mistakes.

Posted on Jun 28, 2009

kirkx
  • 2019 Answers

SOURCE: just want to know how

Not familiar enough with Holden to say, but according to Wiki, it is an Australian version of a GM, German Opel.

http://en.wikipedia.org/wiki/Holden_VT_Commodore

Here is what the waterpump looks like:
http://www.holdencarparts.com.au/auction_details.php?auction_id=7151

Posted on Aug 13, 2010

  • 288 Answers

SOURCE: vt 3,8 transmision slips when warmed up ?after stoping at the T.L must turn off engine than back on in order to keep going

Have you checked the oil lately? Might need changing also the filter.

Posted on Nov 15, 2011

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Changed spark plugs ht leads and coil and still the car is missing when i drive it wot am i missing


With the miss you have it could be a few things.
did you change all the coil packs?
did you refit the heat shields to the new spark plug needs as these can cause a miss .
it could be the electronic module under the coil pack.
it could be a faulty injector or fuel problem..

Aug 31, 2013 | 1998 Holden VT Commodore

1 Answer

Vz commodore running rough


wondering if the coil pack is crook. had this on a vn commodore .
A resistance test by the mechanic was also showing that the replacement coil pack was crook also, so they had to order another one .

Jun 19, 2017 | Cars & Trucks

1 Answer

My vt commodore is missing to the **** house I have changed plugs and leads that made it a bit better but still missing any idears


on the bottom of the coil pack there is a wiring loom that over time tends to become loose. its got a small bole that holds it in the pack its a tiny little about a 6 or 8mm bolt. try tightening it.

Apr 11, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

I've got a 1999 VT commodore, have had injectors, plugs replaced but still have rough running in nuetral. Would it the plate where the leads plug into?


i just had this problem i had water coming into the motor via the inlet manifold . the only way is to pull it apart and look and replace $75 for Holden for inlet manifold gasket and they have to be done up by torque wrench to 8-12 nm or 6 fpound only or you crush them big job if you know how also clean throttle body
4_18_2013_12_19_03_am.jpg
4_18_2013_12_25_41_am.jpg

11694839-6d74-4ac6-9dba-693bdec94297.jpg

Mar 02, 2013 | 1998 Holden VT Commodore

1 Answer

Rough idle causes for a vt commodore 98 berlina V6 ecotec


Inlet manifold gasket loose (valley gasket) my vt was running like **** at idle only , tightened the 12 bolts near the injectors runs perfect now if that doesn't fix it the gasket may be wrecked $70 kit or get it done
Water was getting into the throttle body and into the cylinders causing irregular and irratick loping and rough idle it had me thinking it was all different things like leads , air leaks , bad fuel , bloked injectors , computers , coils
You'll probably find some loose one their is a torque sequence but try just tightening them start with middle side 4 first hope this helps and saves people money

Jun 13, 2012 | 1998 Holden VT Commodore

1 Answer

My 98 vt commodore has a vibration coming from the exhaust, idles low, has white spark plugs, sounds like its sorta missing, a fumey smell and a lil white smoke coming from exhaust. i have replaced oi


check the compression in all cellenders you might have a blown head gasket, burning smell might be the gas in blown cillender not igniting

Feb 12, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

I have a 04 ford taurus with a 3.0u motor has random misfire on cyl 5 & 6 have changed plugs and wires and have checked spark on all cylinders runs rughf at low speeds and idols up and down from 700 to...


1st how do you know the miss is on cyl 5 & 6? did you take the lead off and see if the miss was still there?
check all vacuum hoses and cables

Jun 21, 2010 | 2000 Ford Taurus

1 Answer

Hi i have a 93 nissan pulsar n14 i started it the other morning and it was running rough at idoling but not as bad under acellaration. i changed the spark plugs and used a commodore lead and checked the...


this cars are known for bad distributor caps,also clean the throttle body.also how about the coil, thats not arching is it?.another the to look at would be the oxygen sensor it may be running rich or lean, take a look at these things and see what you have there, also check the injectors resistance, specs are 1-2 ohms. one more thing to look at is the egr valve,make sure its not opening @ idle.good luck. easy to see if the clutch is causing this problem and that by have car in neutral and see if it runs rough, this way if clutch isnt completly disengaging it wont matter in neutral.

Mar 02, 2010 | 1990 Nissan Pulsar

1 Answer

96 dodge intrepid 3.5 seems timing is to slow starts & runs


Replace your catalytic converter. Check your exhaust manifold for leaks aswell

Jun 29, 2009 | 1996 Dodge Intrepid

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

227 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Holden Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75822 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Thomas Perkins
Thomas Perkins

Level 3 Expert

14337 Answers

Are you a Holden Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...