Question about 2005 BMW M3

1 Answer

Tempture sensor - 2005 BMW M3

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Master:

    An expert who has achieved Level 3.

  • Master
  • 431 Answers

What seems to be problem with it

Posted on Feb 11, 2012


1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Both oil and water tempture not picking heat up then the water tempture goes up and down in secounds car tells me to stop now gone back to not picking heat up


Since you didn't mention the car overheating, it's most likely a wiring problem in the oil pressure/water temp circuit. Just to be safe, check your coolant level and oil level when cold.

Try wiggling the wires on the water temp sensor and oil pressure sensor. Possible the engine computer or wiring running to it is faulty. These sensors may be on on different circuits or interconnected. Hard to tell without a wiring diagram.

Is the check engine light on? If yes, have someone pull the trouble codes and see what you get. Most ECM/PCMs have "hidden" codes that will only show with a scanner.

Are you sure the oil gauge is for temperature and not pressure?

I would check the coolant level too. If you have some air in the system it could cause the water temp issue.

Feb 09, 2015 | Cars & Trucks

2 Answers

Water tempture goes up and down in secounds then car tells me to stop oil tempture not working


This sounds as though you have a low coolant level. Do seek professional advice, as you are likely to seize the engine.

Feb 09, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

97 chevy malibu 3100 engine, what should the voltage be to the coolant tempture sendor be?


The ECT is a two wire sensor, a 5-volt reference signal is sent to the sensor and the signal return is based upon the change in the measured resistance due to temperature. The coorect way to test this sensor is by OHMs, not voltage. See the chart below.

ledsled378_124.jpg

Jun 09, 2011 | 1997 Chevrolet Malibu

1 Answer

I ask a question 2 days about why my car was running hot. You said replace the engine tempture sensor. Can't locate it. Someone said it was the oil sensor and tempture sensor are the same, but the one...


The engine temp sensor is near the thermostat toward the front of the engine. Is the car actually running hot? I would measure the actual water temp and be sure before I started just replacing sensors.

May 07, 2011 | 2002 Lincoln LS

1 Answer

Its stopped working tempture gauge been told it needs a temp sensor but where is it on the caar


So someone told you it was the temp sensor, but didnt check it, or know where it was located? 900 what? coupe?convertible? Hatchback? s? se?? engine size?? on the head, usually near the thermostat

Nov 19, 2010 | 1997 Saab 900

1 Answer

Code po116 , tempture guage stays on cold, both fans are runing put 2 thermostes new. possible codes po520 po340


it peobably needs a new coolant temp. sensor thats what the po116 stands for. or it could be loose connector or wire short, but a bad sensor would be a good guess

Mar 20, 2010 | Chevrolet Malibu Cars & Trucks

1 Answer

Will not idile right . i put new egr valve.new purge valve. new spark plugs and wires.speed sensor.oxegen sensor.idile sensor.map sensor.new computer.new tempture sensor. new coil pak.and will not idile...


try a fuel filter. its somthing real simple .look at your massair flow sensor . but i would have it hook up to a code reader or have it anulised by mec. that will pin point your problem better

Aug 08, 2009 | 1994 Chevrolet S-10

2 Answers

1993 LEXUS ES300 FLOODING AND FUEL VAPOR OUT EXHAUST SYSTEM 1997 lexus ls400 is hard to crank.i have to turn it over 3-5 timesbefore it starts. it is getting fire and checked the plugs and are wet with...


ok, i tell you 3 possible causes.
check maf sensor connection , check fuel pressure regulator (max press fuel in rail 40 psi) , check engine compression (min 95 psi ) if less this cause spark plugs wet and not start

Apr 17, 2009 | 1997 Lexus LS 400

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

28 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top BMW Experts

Frankie B

Level 2 Expert

65 Answers

Fred Sops

Level 2 Expert

272 Answers

Doberman

Level 2 Expert

254 Answers

Are you a BMW Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...