Question about 1999 Oldsmobile Alero

1 Answer

Won"t start sometimes.

Runs fine after it starts. Fuel presure is good. It has done this hot and cold. Could this be the filter or fuel pump relay in fuse box.

Posted by on

  • yadayada
    yadayada May 11, 2010

    How many miles on the car?

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Oldsmobile Master
  • 14,036 Answers

Sound like fuel pump pressure low change fuel filter.if that dont fix it . probably fuel pump. if fuel pump good . get a scanner. because a bad coolant sensor cam sensor crank sensor . coil pack module could be bad.also bad pcm.

Posted on Mar 18, 2009

  • Jonah Oneal Mar 22, 2009

    replace fuel pump relay also.

×

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Hi have citreon relay on a 05 plate, it won't


Replace the air filter and fuel filter.
Run a dose of Redex through the tank, the injectors may be clogging up.

Apr 14, 2013 | Cars & Trucks

1 Answer

Isuzu rodeo start's cold when warm I turn off when I started it turn off .


possible ignition module or fuel pump both have problem when they get hot or warm. try to smack the fuel tank with a hammer or equivalant. when it wont start if it runs then replace the fuel pump & fuel filter & fuel relay!

May 17, 2012 | 1991 Isuzu Rodeo

2 Answers

1998 s10 sometimes will not start. Have new fuel lines, tank, and pump on it. Trying to fix it have replaced Fuel Pump relay seemed to help then started again. Truck starts, but stalls out when started...


Am I correct in understanding that the truck will start and stall out and then keep running on the restart? If so I would be looking at the cold start circuit. Perhaps a loose wire or corrosion. Maybe the cold start valve is going bad. Hope this helps.

Oct 05, 2011 | 1998 Chevrolet S-10 Pickup

1 Answer

Does it have a inline fuse or relay and where is the main source where the power starts for the fuel pump it could be good for 2 days 2weeks bang on tank it start working great again changed fuel filter...


if you bang on the tank and it runs fine for sum time ! the fuel pump is on its way out !the brushes in the pump are worn !replace pump ! and relay ! relay is under the hood on drivers side

Mar 16, 2010 | 2002 Ford F250 Super Duty SuperCab

1 Answer

Have replaced about all relays and sensors plugs and wires fuel pumps egr valve and solenoid eec relay tps sensor air charge sensor o2 sensor coolant sensor have in my hand knock sensor havent put in yet...


i think i would check the fuel presure regulator and the fuel presure if fuel presure low look at fuel filter if rail not holding presure then look at fuel presure reg and vac conection on it

Jan 23, 2010 | 1986 Ford Ranger 2WD

1 Answer

Replaced fuel pump twice but have no power to pump.


Fuel pump relay? The switch is near the oil filter.

Jul 09, 2009 | 1995 Buick Century

1 Answer

No start when hot


ignation control mogule,wen get hot expend and lose conection and will not start after cool down start normal also will cose no fuell presure fuell pump will not run,locatiom under coils.replece it

Mar 13, 2009 | 1991 Buick Skylark

3 Answers

No restart


change fuel filter if you have then change fuel pump

Feb 18, 2009 | 1993 Ford F250

1 Answer

Hard cold start 96 safari


Check fuel presure.I believe its 61 to 65 psi, with little or no drop off in ten minutes.V-6 access port for fuel presure is at left rear of engine,(remove dog house to access). Fuel pump is in fuel tank.Use AC Delco only, there is a updated wire harness conector for these.

Jan 16, 2009 | 1996 GMC Safari

1 Answer

Running rough


most likelly when your fuel pump gets hot it looses the pressure going to engine replace fuel filter and if this dont help then have the fuel pressure test done when problem is present
and if not good replace fuel pump

Jun 01, 2008 | 1993 Mazda MX-6

Not finding what you are looking for?
1999 Oldsmobile Alero Logo

435 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

61168 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21949 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6812 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...