Question about 2001 Oldsmobile Alero

1 Answer

Skipping my car runs fine until I accellerate to pass or like going uphill then it acts like it wants to cut off or skips

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

  • Oldsmobile Expert
  • 293 Answers

It sounds like a secondary ignition problem if it only skips under load it is probably plugs and or plug wires

Posted on Oct 13, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

When my 1990 subaru legacy is cold it runs good then after 10 miles it starts skipping engine light comes on and a strong ordor of gas can be smelled. it does not run hot but when it starts to cut bac


Could be a faulty O2 sensor. The sensor would not take action until the engine warmed up. Have you checked for trouble codes in the engine computer ?

Jul 28, 2014 | 1990 Subaru Legacy

1 Answer

Accelleration skipping


maybe a map sensor, the large sensor inline with the air tube just aft of the airbox. it could also be a MAP sensor or manifold air pressure sensor. both are respnsible for correlating with the engine computer to control fuel.

Nov 15, 2013 | 1997 Pontiac Bonneville

1 Answer

The customer had someone replace the plug and wires now it has no power in gear seems to be skipping until 45 clears upand run fine i told them to get oe replacement plugs i install them and it still doing...


Did you not go for a drive with a scanner on it & look
at the data when it acts up ?

Did you smoke test the entire vehicle evap,exhaust,intake,
etc for vacuum leaks ?

What about fuel pressure on the road test ?

Oct 26, 2012 | 1999 Volkswagen Jetta

1 Answer

Skipping off and on,


possibly but it could also be the plugs

Apr 16, 2010 | 1992 Chevrolet S-10

1 Answer

Replaced battery and now SUV skips?


When you replaced the battery, you erased the computer memory. Drive it for awhile until the computer learns how to run again, it will be fine.

Jun 16, 2009 | 2005 Chevrolet TrailBlazer

2 Answers

Hesitation , skipping,engine cuts out when accelerating


Bad coil they breakdown when the engine get hot. There is 3 coils total when it starts missing start pulling plu wires until you find the one that is not firing

Feb 28, 2009 | 1993 Chevrolet Lumina

3 Answers

Skipping/no power


It's the alternator man.

Jun 01, 2008 | 1999 Cadillac Seville

Not finding what you are looking for?
2001 Oldsmobile Alero Logo

Related Topics:

193 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

61168 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21949 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6812 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...