Question about 2000 Oldsmobile Silhouette

1 Answer

O2 Sensor??? Got a printout from AutoZone that showed my van has O2 sensor issues. This morning it had trouble running at idle and there is a terrible sound like a pressure leak coming from the engine. The engine is also shaking!!!Please tell me what might be wrong.

Posted by on

  • MWCityMom Oct 14, 2008

    My brother-in-law found a hose that had popped loose. All is well. Thanks anyway.

×

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 18 Answers

This sounds like a vacum leak o2 sensor does not cause this problem look for a broke or disconeted hose some times its helpfull so spray water aruund the hoses and it will change the way the engin runs if you find one

Posted on Oct 13, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

1998 lexus gs300 code p0155


P0155 O2 Sensor Heater Circuit Malfunction (B2S1)
bank 2 ...side one

either the 02 sensor has failed or getting too much voltage

go with replace 02 sensor first

Mar 08, 2017 | Lexus Cars & Trucks

1 Answer

Random misfire, misfire cylinder 6 and 3 after having a tune up with new plugs and wires


need to have the dist cap checked they may have cracked it when they was installing the wires & or may have cracked plug when installing them

Sep 07, 2012 | 1999 Toyota 4Runner

1 Answer

2002 Subaru Forester P0136 see P2270 P2271 intermittent idling fluctuation and acceleration hesitation


Is the wiring good going to the O2 sensors? Maybe just look the car over and see if you have any bad grounds. They can do weird things. Could be a bad ICU.

Jan 22, 2012 | 2002 Subaru Forester

1 Answer

Before i spend money on a maf sensor i wanted to get a second opinion on my symptoms?


Check out a new coolant sensor. Some vehicles have 2 and one works the dash gauge and the other is needed for Engine management(Fuel mix, timing). Ask at Autozone or go to Advance, or Oreilys for a second scan.
The O2 sensors control how the engine runs. Sometimes they will self-clean, but if you have a bad indication, they should be changed. I usually work on Ford brands but this is pretty universal. The scanners should also tell you which O2 is bad out of the many you may have on your car.

Oct 23, 2011 | 2001 Cadillac DeVille

2 Answers

96 Ford Taurus (150K miles) with engine code P0141 heated O2 sensor bank 1 sensor 2. This happened after having the transmission replaced. The engine runs rough or stalls during an idle. The transmission...


the transmission replcement mechanic may have missed plugging the 02 sensor back up,or layed the 02 sensor wires across the exhaust system,which burnt the 02 sensor wires.they also may have missed plugging sensors back up. suggest you go back to replacement mechanic and have them explain to you why it does'nt run the same. but do not be fooled,somethings not plugged back correctly.i know budget living. is check engine light on? if so, auto zone and advance auto parts can diagnose with printout for free. no charge! hope this helps and thank you for choosing fixya.com us marine retired

Dec 28, 2010 | 2003 Ford Taurus

1 Answer

WHAT CAUSE MY CAR TO RUN RICH


A number of items may cause your engine to run rich. I'd guess given the year of the car I'd say the O2 (oxygen) sensor has failed. The O2 sensor is mounted in to the exhaust and it will dicate the amount of gasoline within the air/fuel mixture. If the O2 sensor fails the ECU will have the fuel system run rich rather then risk running too lean. Running too lean may cause heat issues and damage valves. Try taking your car to Autozone or such. Many part store will plug your computer in to a hand held reading device; this may show what the issue is.
I hope this may have helped,
Tom

Oct 14, 2009 | 2002 Lincoln LS

5 Answers

Will not idle.


hey
your oxygen sensor is probably bad

Jun 17, 2008 | 1991 Chevrolet S-10 Blazer

Not finding what you are looking for?
2000 Oldsmobile Silhouette Logo

140 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Oldsmobile Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

70347 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22041 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6876 Answers

Are you an Oldsmobile Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...