Question about 1992 Buick LeSabre

1 Answer

The car misses, while running, push on gas, no power, doesn't die let off gas and, back to lifecomes

Have changed the plugs and wires, replaced the coils, fuel filter, no pressure drop of fuel pressure, step on gas and nothing happens....doesn't die...i let off the gas pedal....and then it comes back to life...can't pull out in traffic....i'm afraid to drive the car out of town....that the car will quit and leave me stranded....head gasket in place....compression check on cylinders at 165 lbs.....please help....Aaron Jones
ajones@i-rule.net
515-208-9217

Posted by on

  • ajones589 Oct 05, 2008

    I will clean the cables and trace back to the starter....but i am confused...the car starts and runs...however...when i push on the gas HARD...especially when i am going around a corner...and push on the gas....HARD...there is NOTHING...i let up on the gas...and then it comes back....not sure why the starter or solenoid would even enter into the equation...Aaron

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Master:

    An expert who has achieved Level 3.

  • Master
  • 479 Answers

Check all of the battery terminals and cables and check the wires on the starter/selonoid, start from the battery and follow the cable out and check all conections , clean and tighten them and if it still does it the starter/selonoid is bad and needs replacement...

Posted on Oct 05, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

91 geo tracker died while driving cant get it started again


when you crank it, do you smell fuel? if you do, you're getting fuel so try replacing the distributer cap and even the plugs. if no gas smell, the fuel filter needs changing or the fuel pump is bad.

Feb 27, 2014 | 1991 Geo Tracker

1 Answer

Mercury sable problems


the engine will not start it turns over , before it died it would run fine sometimes then seem to want to cut off. any suggestions

Jan 05, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

Miss fire in # 3 cylider


If know #3;could be plug ,wire,coil.

May 13, 2013 | 2002 Kia Optima

2 Answers

Wont stay running at idle and runs speraticly


Have you tried changing the plugs and wires? I would think that if it's been 6 months since the inertia switch grounded out, that's not likely to be the source of this problem. Hope this helps.

Dec 08, 2011 | 1988 Ford F 250

1 Answer

It runs but you push the gas it miss like crazy and no power


It sounds like the plug wires are allowing the spark to arc through the boots causing the car to misfire the insulation brakes down over time and they arc to the valve cover not to the spark plugs good time to change the plugs too.

Feb 08, 2010 | 1992 Toyota Paseo

2 Answers

Missing? and fuel problem


You probably have one plug not firing. First, check all your plug wires to make sure the boot is pushed on all the way. If there is no improvement, you can pull one plug wire off at a time (with the engine running). If the engine doesn't die, or change when you pull a plug wire off, that will be your bad plug. It should change drastically when you pull a wire. Be sure to use a spark plug wire puller, or a heavy rubber glove. Check for spark in all your wires with a timing light.
If there aren't any dead plugs or wires, the next thing to check is the timing. Aim a timing light at the timing mark on the crank. If the mark jumps around a lot, the timing belt or chain has jumped, and will need to be replaced.
If that checks out okay, the next thing to do is a compression test. You may have bad valve.

Dec 16, 2009 | 1989 Toyota Corolla 2 Door

3 Answers

Engine is missing and shaking bad when idleing or driving slow


MY CHECVY ASTRO 92 ,,STARTS FINE IT JUST SHAKES WHEN IN IDLES IN DRIVE OR REVERSE..HAVE NEW WIRES AND DISTIBUTOR

Mar 28, 2009 | 1990 Chevrolet Astro Extended

3 Answers

2001 Galant service engine light on & won't stay running/ runs rough


Try this: Disconnect the ecm control (where the air filter is housed)
Let me know if that worked.

Oct 02, 2008 | 2000 Mitsubishi Galant

2 Answers

1995 buick regal custom missing


you might have bad plug wires replace wires and saprk plugs

Jun 09, 2008 | 1995 Buick Regal

Not finding what you are looking for?
1992 Buick LeSabre Logo

190 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Buick Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

61037 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21949 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6812 Answers

Are you a Buick Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...