Question about 1995 Eagle Vision

3 Answers

Radio on but no sound

I have checked all the wires, fuss. Do i have amps somewhere in the car that I can get to so I can check those fuses?

Posted by on

  • Anonymous Jan 04, 2009

    i unhooked the original radio that had sound hooked up the new cd player and no sound i hooked the old one back up still no sound 1987 mercury grand marquis



3 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.


    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Contributor
  • 1 Answer

I have a 1994 eagle vision, with the premium sound system (infinity) and yes you do have a amp in your car if you have that sound system and its in the trunk of your car to the left while looking at your trunk from the back of the car :) also if you tryed putting in diffrent speakers other then stock thats your problem you have to rewire new speakers cant use old wiring because it goes threw the stock amp and for some reason the stock amp only works with the stock speakers :P

Posted on Oct 31, 2008

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 4 Answers

Elizabeth, did you find a fix to this issue? My sons is having the same issue on his 1995 Vision TSI.

Posted on Nov 05, 2011

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.


    An expert that got 20 achievements.


    An expert that got 10 achievements.

  • Eagle Master
  • 78,010 Answers

There is no aux amplifier in your car, if the fuese check ok then the problem is with the radio unit, I have attached the wiring colors if you want to test them for proper function in the circuit.

1995 Eagle Talon Car Audio Wire Diagram
Car Radio Battery Constant 12v+ Wire: Red/Black
Car Radio Accessory Switched 12v+ Wire: Blue
Car Radio Ground Wire: Chassis
Car Radio Illumination Wire: Green/White
Car Stereo Dimmer Wire: Black/Yellow
Car Stereo Antenna Trigger Wire: White/Black
Car Stereo Amp Trigger Wire: N/A
Car Stereo Amplifier Location: N/A
Car Audio Front Speakers Size: 5 1/4′
Car Audio Front Speakers Location: Doors
Left Front Speaker Positive Wire (+): Black/White
Left Front Speaker Negative Wire (-): Black
Right Front Speaker Positive Wire (+): Black/White
Right Front Speaker Negative Wire (-): Black
Car Audio Rear Speakers Size: 5 1/4′
Car Audio Rear Speakers Location: Side Panels
Left Rear Speaker Positive Wire (+): Yellow/Blue
Left Rear Speaker Negative Wire (-): Gray/Blue
Right Rear Speaker Positive Wire (+): Yellow/Red
Right Rear Speaker Negative Wire (-): Gray/Red

Posted on Oct 01, 2008

2 Suggested Answers

  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

A 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
The service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 1263 Answers

SOURCE: Radio on but no sound.

no there are no factory amps on the vehicle, chances are the circuit on the output side of your radio is the fault it's a 12 pin chip that is soldered to the main board. that chip is bad. to repair it would be more expensive than to just buy a new one... please rate

Posted on Oct 01, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add



Related Questions:

2 Answers

Please can someone tell me where this memory fuse is for the radio. According to the forums that's what's wrong with my radio. It turns on but there is no sound. I've searched every fuse! Please help!

I never heard of a memory fuse, but you don't say what kind of radio or vehicle it is so maybe on a brand new auto but I never heard of one... Sounds like the radio took a dump, or the whole wire plug harness is unplugged or at least loose..try unplugging and plug it back in..

Jan 20, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

I recently had a after market stereo, Amp and bass box installed now my AC,Heater and vent blow out of the top dash defrost vents and not the ones facing the driver and passanger. I checked all the fusses...

Check for a vacuume leak, a small broken hose around the radio or heater controller or around the engine bay. Those snap real easy when they get old and maybe when they ran the wire from the battery or around the radio one got pulled out or snapped. Good luck..

Nov 10, 2012 | 2000 GMC Yukon XL

1 Answer

Infinity modulus problems with car radio for 2005 Chrysler Crossfire. No sound

If the radio works the two fuses for it must be OK. 15A fuse 23 is the source of amplifier power. The amplifier is probably tucked away near the radio

Oct 10, 2012 | Cars & Trucks

1 Answer

First "Malfunction" Indicator light just went on....What could this mean? (it is a holiday wkend & service dept is closed) Second Bluetooth & radio/Cd player go...

Malfunction light means theres a problem somewhere you could goto a auto place and ask to borrow a obd2 or u can buy one and hook it up to find the p number to see whats wrong..your bluetooth radio soundnlike it comes on but no sound check the fuses to see if good. Sec cause there could be a broken wire to the fuse box to the radio....

Dec 06, 2017 | 2011 Hyundai Tucson

1 Answer

Turn signal do not flash or iluminate or work

Check the relay fuss near the fuss box, also check the fuss itself. If this will not work check your wiring harness and lead wiring lines that feeds the tail lights. If the tail lights work along with the brake lights its not a wiring issue its either the fuss or the signaling arm drive relay box on the steering. Also check your 4 way fuse as well

Jul 31, 2012 | 1993 Buick Regal

1 Answer

Power windows will not work what fusse do i check none listed in

owner manual will have a fuse chart.
go to central junction box and check fuse #17, 15 amp fuse.

check power distribution box maxi - fuse #6, 30 amp fuse. This box may be in engine compartment.

Dec 27, 2008 | 2002 Mercury Mountaineer

2 Answers

Radio on but no sound.

no there are no factory amps on the vehicle, chances are the circuit on the output side of your radio is the fault it's a 12 pin chip that is soldered to the main board. that chip is bad. to repair it would be more expensive than to just buy a new one... please rate

Oct 01, 2008 | 1995 Eagle Vision

1 Answer

Car will not start keeps blowing fuse for radio internal light and immobiliser 10 amp fuse

welcome to fixya

This sounds like a short some where check inside the lighter for and metal items like a penny,dime ....if nothing in there then there is a short in the wires somewhere might be radio or the lighter .....i would lok at those two first

Jul 31, 2008 | Daewoo Lanos Cars & Trucks

Not finding what you are looking for?
1995 Eagle Vision Logo

733 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Eagle Experts


Level 3 Expert

78010 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22306 Answers

Stewart Dibbs

Level 2 Expert

361 Answers

Are you an Eagle Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides