Question about 2000 Saturn Ls 4dr Sedan

2 Answers

Rough running Ls model 4 cylinder, 2000. Engine idles in N and Park and throttles fine. In any gear it hesitates runs rough and bogs. Check engine light is on also. Oil,plugs,filter,wires and fuel filter all ok. Any ideas? Thankyou in advance for any help.

Posted by on

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 2 Answers

Had same problem. I start with my egr valve then to my catalytic converter.replace both of them running fine for now

Posted on Aug 17, 2013

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 2 Answers

Recall Summary 00-03 LS ModelsON CERTAIN PASSENGER VEHICLES EQUIPPED WITH 2.2L L4 (L61) ENGINES, A FAILURE OF THE IGNITION CONTROL MODULE MAY CAUSE DETERIORATION IN IDLE QUALITY, REDUCTION IN OVERALL ENGINE POWER, AND THE VEHICLE MAY BE HARD TO START. CONTINUED OPERATION OF THE VEHICLE AFTER SUCH AN IGNITION MODULE FAILURE WILL RESULT IN THE ¿SERVICE ENGINE SOON¿ LIGHT FLASHING, AND MAY LEAD TO SECONDARY FAILURES OF THE CATALYTIC CONVERTER, OXYGEN SENSOR, AND EXHAUST RESONATOR. OWNERS SHOULD CONTACT SATURN AT 1-800-553-6000, PROMPT 3.

Posted on Oct 09, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

89 ford probe hesitates when leaving a red light, then runs fine otherwise, fuel filter?


Engine Runs Rough, Stalls, Hesitates on Acceleration, Hard ...

repairpal.com > Problems > Ford > Probe
Ford Probe Engine Runs Rough, Stalls, Hesitates on Acceleration, Hard Starting, Poor Performance. This is a verified problem based on 9 reports. Learn more ...

Starting Problems - 1997 Ford Probe - RepairPal

repairpal.com > Questions > Ford > Probe > 1997 Ford Probe
Dec 5, 2010 - Starting Problems on 1997 Ford Probe ... If the engine runs rough,stalls, hesitates on acceleration, is hard to start, or has generally poor ...

A new misfire/hesitation on accel. Problem.. - ProbeTalk.com Forums

forums.probetalk.com > Tech Section > 2nd Gen (93-97) V6 2.5L

Feb 05, 2016 | Ford Cars & Trucks

1 Answer

2005 Dodge Ram 1500 4.7 Engine. Starts fine, Idles fine, but when engine shifts into high gear and RPM lowers engine runs really rough under load


Have you checked for a broken valve spring. Repaired a dodge engine with the same running issue as you have described and it was a broken intake valve spring.

Feb 22, 2015 | 2005 Dodge Ram 1500

3 Answers

I have a 99 ford f150. Sometimes it runs perfect, then out of no where when I try to accelerate it vibrates bad and becomea hesitant. When I came to a stop I switched threw all gears and it seems like it...


This sounds like you might have a bad plug wire or something else in the ignition system is arcing to ground. A quick way to verify this is to run the truck in Park at idle. Next, spray the ignition wires with Windex. You'll notice the truck starting to rough up and might even see the bad wire arcing to ground. A complete tuneup would be recommended in this case.
I hope this helps! :)

Jun 11, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

Rough idle and poor fuel consumption


Sorry guys i was late with my feedback... So here it goes.. I have no check engine light.... Currently running the stock tune as well.. The car has no tps, pcv or egr valve.. It is all controlled by the electronic throttle body which i recently cleaned but didnt help with my problem. I ordered a new fuel pump as well, just didnt get the chance to install it yet. Cant change the fuel filter as it is builtin within the pump. However, shouldnt the fuel pump or fuel filter cause engine stalling, bucking and hesitation? I doubted the fuel pump could be causing this since the problem only occurs at idle. By the way, there is no missing on any of the cylinders.

Feb 18, 2014 | 2006 Pontiac GTO

1 Answer

How to diagnose rough idle and hesitation on gmc sonoma 2.5 4 tech?


Hello I have a 1995 Sonoma 4.3 with 150.000 on her and she ran great tell last week went to pick up a lite trailer and dove it home no problem drove it all day after that. The parked it running fine and next morning it won't hold a idle but clears up at 3000 RPM runs fine drop in gear and it won't stay running??? Cleaned TBI and there was a new fuel pump and filter put on it less them 7.000 miles ago. Found vacuum leak on the booster to manifold fix that still runs like it is misfiring??? Any help would be great thanks no check engine light on.

Feb 17, 2012 | GMC Jimmy Cars & Trucks

2 Answers

1999 pontiac grand am 4 cylinder rough idle, rpms fluxuates


Most likely your throttle position sensor is faulty. You could have a vacuum leak as well. Most probable cause is a bad sensor. Is your check engine light on? Have you checked your engine codes? You can go to autozone.com and register for full free online repair manual.

Sep 14, 2009 | 1997 Pontiac Grand Am

2 Answers

I have a 2000 buick lasabre that has been running very rough, my son put computer on and it said bad o2 sensor, he replaced sensor, and it is still running rough, but the computer now says cylinder 6...


plugs and or wires.
for some reason the spark is jumping out of the wire or plug.
the plug insulater may have a crack in it.
also use a carb spray to clean out the throttle body at the throttle plate.
all the black carbon will build up around the throttle plate and restrick airflow at an idle position.

hope this helps
thank you
jm

Aug 26, 2009 | 2000 Buick LeSabre

1 Answer

Idle raises at a stop.


When you have the car in gear there is a load on the engine. If you are for some reason not getting good fuel then its trying to compensate by kicking the idle up. When you are just in park there is no load so its not struggling. Regularly using a fuel system cleaner will help with rough idle, as well as hesitation. Also it might be good to check the fuel pressure regulator.

Feb 17, 2009 | 2000 Chevrolet Malibu

1 Answer

Engine bogs and stalls


Check the air filter hose. My '99 Protege was idling rough and would sometimes shut off. The air filter hose was cracked half way around. I replaced it (easy just loosen two hose clamps and pull out the sensor) and the car is running fine.

Dec 27, 2008 | 2000 Mazda Protege

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

458 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Saturn Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60541 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21927 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6811 Answers

Are you a Saturn Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...