Question about 1994 Suzuki Swift

2 Answers

Engine is missing at driving speed range. fuel filter is fine timing is fine and only does it in the morning but the engine is warm.

Posted by on

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

By playing with the slotted switch on the side of the carburator ,(under the air intake duct) i solved my problem, just loosenen the 2 screw and move it to lowest idling rpm so that the engine run smooth.
have a nice day Eric

Posted on Oct 09, 2008

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 2 Answers

Problem must be due to clogged injectors and fuel pump.pls have injector cleaned .

Posted on Sep 24, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Hi, i hope that i can get some help from anyone in this forum, i havin problems whit my Dodge Dakota 2004 6cil 3.7 lts, the thing is that i have a misfire at idle and the p0300 code comes on, the truck...


You did everything I will suggest in normal case.only one step you miss!
Remove the crank sensor and stick 4 layer of masking tape,turn the engine to point were the ring is full(no hole)and install the sensor again.Use scan tool and learn the new position of the sensor.when the sensor move the timing move to ,if your flex plate is lose or damage will give the wrong angle for cyl.#1 After computer register misfire wil go to fail safe mode and set the timing to 10 degree
good luck

Oct 11, 2014 | Cars & Trucks

1 Answer

I have a 1998 ford escort zx2 that runs fine till it warms up


Is this a ford 1.6 zetec engine or that big 2+ litre american thingy?

Jan 05, 2014 | 1997 Ford Escort

2 Answers

1998 ford escort zx2 car runs great till it reachs normal operating temp range then it misses like crazy. put in a new fuel pump that didnt help tried new coil pack that didnt help either its not over...


ignition module , that the coil packs sit on ,was the problem on my car. had the same symptoms .ran fine till it warmed up then it started missing like crazy

Nov 03, 2013 | 1998 Ford Escort

1 Answer

I am driving a 2006 KB 250 fleetside, just over 101250km. This is my first diesel vechile and i`m abid worried about my fuel consumption. Done a trip to luderitz recently and used about 38 lts for 390 km...


The injectors have o-rings that will wear and cause fuel leak into engine and cause same smoke problem ,but glow plugs are only for engine firing.........you can change o-rings only but if it has lot of miles i would do injectors...
however make sure the fuel rail isnt leaking at injector connection.also check exhaust for excessive heat or noise inside cat.converter if you can shake it.....some come apart inside.....
it would be worth having the engine scanned to make sure 02 sensors are good..they control air/fuel mix and if oxygen level is incorrect it will burn more fuel and sometimes fuel scent but not very bad.

Feb 19, 2011 | 1985 Isuzu Pickup

1 Answer

97 dodge dakota. 2.5 , 5 speed, 2wd, 110k . I have replaced - dist. cap, rotor,wires, plugs, fuel pump, fuel filter, # 4 injector, tps, crank pos sensor, air filter. Truck will start and run fine until...


How about the pick up coil in the distributor? A trick we used to use back in the day was to tap the distributor housing with a hammer, key word tap. If the engine missed or stalled than the pick-up coil was replaced.

Oct 27, 2010 | 1997 Dodge Dakota

2 Answers

My 2003 f 350 7.3 wont start in the morning missing out runs better when it warms up but still misses out rebuilt motor an had valves done an same results please help


HARD START PROBLEMS WITH A DIESEL ENGINE GLOW PLUGS RELAY FAULT BUT ENGINE MISS COULD BE LOW COMPRESSION OR AIR LEAKS IN THE FUEL SUCTION LINES.HAVE FUEL FILTER REPLACED SEE DOES IT HELP.

Aug 23, 2010 | 2005 Ford F 350 Super Duty

2 Answers

Holds idle fine but stalls when accelerating


your carburetor should have a fuel filter in the carburetor body where the
fuel line enters it replace it and, any other in-line fuel filter the engine might have

Jul 25, 2010 | 1986 Jeep Cherokee

1 Answer

Intermittent misfiring


Had the same thing. The didtributor was going bad. Lived with it for a few months finally it died. 1 year after replacing the distributor the problem started again. Glad I got a warranty on the distributor. Running great now on the second distributor.

Jul 08, 2010 | 2001 Mitsubishi Diamante

1 Answer

Have a 2005 escape this morning it was cold. and


Have your fuel pressure checked.And change the fuel filter.

Nov 29, 2009 | 2005 Ford Escape

1 Answer

94 j-30 sometimes missing runs rough then 1 hour later runs fine


Check to see if your spark plug wires are not cracked or worn. They would make the engine run rough when cold or damp more often then when the engine drys up when warmed up- just an easy thing to check...

May 24, 2009 | 1997 Infiniti.5 J30

Not finding what you are looking for?
1994 Suzuki Swift Logo

Related Topics:

238 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Suzuki Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60667 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21936 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6811 Answers

Are you a Suzuki Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...