Question about Alfa Romeo 156

1 Answer

I have a alfa 156 selespeed starts fine but when it gets warm the engine will hunt up and down and when you come up to a junction it stalls

Posted by on

  • rclark1972 Sep 11, 2008

    hi i have now cleaned the throttle body and idle speed control valve and now it runs even worse and the injection system light has come on and it hunts from when you start it . ive changed the injectors and still the same . could some one help please its driving me mad.

  • toby827 May 13, 2009

    very same problem up and down stalls at junctions etc

×

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Put a new idle control valve in it ford escorts do the same

Posted on Apr 13, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Only get 1, 2nd and reverse on my Alfa 156 selespeed 2000. Other gears i don't get. The selespeed light flash on the dash and gear indicator also flashing. What can cause this?


It may have a problem in the electronics that shift the transmission, have a fault code test run on the Transmission control module (TCM)

Sep 20, 2016 | 2004 Alfa Romeo 156

1 Answer

My alfa 156 selespeed wont go into third gear it just revs


Third is either striped out on the shaft or the shift arm is worn out. Either way it must come out. With that type of car, you don't want to take it to an amature who says "I always wanted to work on a transamision"

Hope you can find someone who knows what they are doing. Transmission experts are becoming rare.

Aug 20, 2009 | 2000 Alfa Romeo 156

2 Answers

What gearbox oil do I buy for my Alfa 156 selespeed?


would be the selenia automatic transmision fluid but if not any automatic gearbox oil will do mate

Jul 18, 2009 | 2000 Alfa Romeo 156

1 Answer

Alfa Romeo Selespeed 156. How to drive uphill in traffic.


Left foot braking technique shold solve your problem!

Apr 19, 2009 | Alfa Romeo 156 Cars & Trucks

1 Answer

VDC on 156 Alfa Romeo Selespeed


CHECK THE BATTERY FIRST IF IT IS DAMAGED. IF NOT VIST A WORK SHOP TO CHECK THE FUSES. I SOLVED THAT PROBLEM FOR SAVARAL MONTHS TILL NOW THAT THE SAME LIGHT IS ON ALL THE TIME

Nov 23, 2008 | 2000 Alfa Romeo 156

1 Answer

Alfa 156 selespeed no gears


hi have you checked your selespeed fluid ? as this can cause this regards bob

Jul 29, 2008 | 2000 Alfa Romeo 156

Not finding what you are looking for?
Cars & Trucks Logo

Related Topics:

384 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alfa Romeo Experts

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

21936 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

60683 Answers

Fabrice Wolters

Level 2 Expert

162 Answers

Are you an Alfa Romeo Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...