Question about 2004 Mazda 6

1 Answer

Lo-beams not working

My battery warning light came on tonight while my headlights dimmed. Battery is ok, car starts repeatedly. Everything electrical works except for lo-beams. Fuses for lo-beams under hood ok, and switched lo-beam relay with foglight relay with no change. I installed new Sylvania H1 bulbs 2.5 months ago-could they be bad? Or could ther be another problem? Loose or bad ground somewhere?

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 1,498 Answers

Hi manolonusa,

It may have something to do with your headlights, but my first thought is they are just a symptom of another problem.

I'd check on the alternator. If the ALT fails, a good battery will keep the car running for quite a while. Sometimes the first symptoms are the dimming of the headlights. So:

  • Make sure belts are tight.
  • Get a meter and test the output voltage while its running (be careful when doing this).
  • Check the voltage at the battery when stopped and when running.
  • Same thing with headlights on and off.
Get back to me with the results. Once the alternator is ruled out we can check a possible headlight problem. But this way, at least you won't be stranded somewhere with a dead battery.


Posted on Sep 08, 2008

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

1996 ford escort 1.6 zetec, dash warning lights stay on dim, normal when ignition is turned on, starter won't work.


Check your connections on the battery and the ground straps to engine to frame and frame to body.

Mar 25, 2017 | Ford Cars & Trucks

2 Answers

Driver side headlight goes dim on high beam while passenger side is bright


bad connection or bad earth check all connection or bulb

Jan 24, 2016 | Cars & Trucks

1 Answer

Driver side low and high beam on but dim. Passenger side low beam normal but high beam on and dim


I would check for the groundwire continuity

Driver side - dim low beams and no hi beam - Subaru Outback ...

www.subaruoutback.org > ... > General > Electrical & Electronics
Oct 11, 2014 - Hi everyone, My drivers side headlights are dim on low, (car has separate bulbs ... When the headlight switch is turned ON, but for low beams, ...

Driver-side Low beam Not Working (electrical issue not bulb ...

www.hummer4x4offroad.com/.../showthread.php?...Driver-side-Low-be...

Mar 12, 2015 - 10 posts - ‎4 authors
The high beam continues to work on both sides...I pulled the Driverside headlamp fuse and then both left and right beams lit up but very dim.

High beams ok, but not low beam - one side only - TDIClub Forums

forums.tdiclub.com > ... > VW MKIV-A4 TDIs (VE and PD)
Jan 23, 2014 - My driver's side lights are working fine - high and low beams. ... But it definitely looks like the big lamp on the driver's side gets brighter when ..... Drivers side headlight is very dim on low beam and goes out when on high beam ...

Dim driver's side headlight (low & high beam) - GrandAmGT.com Forum

www.grandamgt.com > ... > Technical Q&A

Dec 11, 2002 - 6 posts - ‎4 authors

Jan 04, 2016 | Cars & Trucks

4 Answers

Car wont start, but all lights work....Theres no turn over sounds at all, car simply wont even budge, but all signs of a bad battery are no there, all electrical things work.


SOUND LIKE FAULTY STARTER SOLENOID OR STARTER MAKE SURE BATTERY CABLES AND BATTERY POST TIGHT CLEAN TURN OFF RADIO FIRST BEFORE REMOVING BATTERY CABLES. TO KEEP FROM LOSING CODE. USE A MEMORY SAVER IN CIGARETTE LIGHTER BEFORE REMOVING BATTERY CABLE.BMW WARNING YOU BECAUSE YOU SHUT DOWN PCM VECHICLE HAS TO BE TOWED IN AND REPROGRAMED .IF ALL IS GOOD YOU COULD HAVE PROBLEM IN ELECTRONIC IMMOBILIZER CONTROL OR FAULT IN THE TRANSMISSION CONTROL UNIT.

Jan 31, 2011 | 1999 BMW 323 Series

1 Answer

2003 kia optima battery light came on and headlights went dim and then out but high beams still work, dash lights are dim and the car still runs.


The alternator has stopped charging for some reason.
First check alternator drive belt is ok;
Check dash 'battery' (or 'ALT') light illuminates when ignition on and motor not running- if not, check 'ALT' lamp is not blown and connections to alternator are ok;
If all above ok, the alternator may be faulty.

Jan 16, 2010 | 2003 Kia Optima

2 Answers

Headlights


Alternator might not be charging the battery properly or the battery is on the way out and not holding a charge

Jul 14, 2009 | 2002 Oldsmobile Aurora

1 Answer

No Low Beam headlights


If both your low beams are not working your headlights went out and need to be replaced.

Mar 11, 2009 | 2003 Audi A4 Cabriolet

1 Answer

Headlights won't go on; brights, parking lights OK


Hello,I see you have a problem with your low beams inoperative.It sounds as if your multi function switch has either gone bad. If you will dim and brighten your lights the switch may go back to working. You have to shake it in all directions. If they come back to working you will want to replace the switch as soon as posible on this car. Please rate this answer, Thank you.

Feb 24, 2009 | 2005 Honda Accord

2 Answers

Ford Ranger 2002, electrical problem


You have a bad ground, look out by the battery for a bunch of black wires screwed to the body of the car, check that they have a clean and tight connection, scrap off any paint under the wires.

Nov 25, 2008 | 2002 Ford Ranger Regular Cab

Not finding what you are looking for?
2004 Mazda 6 Logo

504 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mazda Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

70387 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22041 Answers

Jeff Turcotte
Jeff Turcotte

Level 3 Expert

6879 Answers

Are you a Mazda Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...