Question about RTO Quads 125cc Full Size Adult 4 Wheelers ATV

1 Answer

I have a wolverine quad.(new 50 kms) quad suddenly started to sputter and die when trottle is applied. will run somewhat when choke is on. changed fuel and plug and still wont run. can any one help?

Posted by on

  • 2 more comments 
  • darrensworld Apr 25, 2010

    it will only run if choke is on (albeit rough) as soon as choke is off it sputters and stalls....or if more than 1/4 throttle is applied with choke on it dies. does that still sound like main or pilot jet. thanx for your help.

  • darrensworld Apr 25, 2010

    thanx to e-ware. its nice to know people can still help each other,

  • darrensworld Apr 25, 2010

    thanx to e-ware. its nice to know people can still help each other,

  • darrensworld Apr 25, 2010

    thanx very much for the help

×

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 776 Answers

Hi,
I would want you to start by checking that there is no blockage in the main jet circuit in the carb? Have you pulled the nozzle(emulsification tube) and checked it?
If it starts and idles fine, that kind of eliminates spark and compression. Has to be fuel related.
It does look like a problem with the carb's pilot circuit to me because if it starts easily, then that more or less rules out spark or valve clearance as the culprit and if it starts acting up at 1/4 throttle, I would have thought that is in the transition from pilot to needle taper/main.
So it runs ok from idle up to 1/4 throttle? Clogged or dirty main jet!
Clean it and you should be good to go.

Posted on Apr 25, 2010

  • Dushyant Bist
    Dushyant Bist Apr 25, 2010

    Yes, just check for the main or pilot jet...Have them checked to have the issue resolved.

×

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
New users get 2 Free calls (no credit card required) and instant help on almost anything you can think of (from cars to computers, appliances, handyman, and even pets).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My king quad just quit when I was riding yesterday no sputter just died won't start fuel pump still works seems like no spark?? not sure I am mechanically challenged HELP


Pull plug hook it to wire and test for spark...place against bare metal and turn motor over,look at plug if u see spark ?? your good there if not try new plug could just be fouled., Then work your way through fuel system....

Dec 27, 2016 | ATVs

1 Answer

I have a 1995 Suzuki King Quad (LT-F4WDX). Wont accelerate when warmed up.


did you adjust the valves? check and make sure the fuel pump is putting out enough fuel, way past time to replace it. check your voltage too, the regulators in those are famous for dieing.

Dec 22, 2016 | ATVs

1 Answer

Econ Quad Viper 70 4 stroke won't stay running unless choke is one quarter or more closed. Occasionally pops through carb and bogs down if accelerated.


Sounds like you need a valve adjustment, if it is popping thru the carb, the intake valve is open at the wrong time, this can be caused by three things, too much gas, timing is wrong (stretched chain) or valves too tight not allowing valve to close. I would adjust valves first.

Dec 21, 2014 | ATVs

1 Answer

Will not start or turn over


no oil,or,crank bearings bad

Aug 16, 2014 | Honda 2008 TRX 700XX

1 Answer

2006 Suzuki King Quad sputters at high RPMs like it's breaking down. It starts good and seems to run alright except in high RPMs.


Make sure you have the CORRECT spark plug... use what the owners manual says... NGK..

. A non - resistor plug will make some motors sputter at high rpm's ...if the quad calls for a "R" plug..use one!

Mar 25, 2014 | Suzuki 2007 KingQuad 700 4X4

1 Answer

Won't throttle up.


Repost under ATV for an answer

Jul 23, 2013 | Polaris 2004 Magnum 330 4X4

1 Answer

2004 eiger 400 will run about 15 minutes then sputter and shut off. let it set for a few minutes and cranks and runs fine but does the same thing all over again, i installed new gas, new carb, new fo


Check the air cleaner and any ductwork for blockage. (Mouse nest?)

Inspect the fuel system. If the fuel line is out of place and too close to the exhaust or cylinder head, the fuel may be boiling inside the line so you don't get proper flow to the carburetor (this is one possible cause of vapor lock).

Is the choke actuator part of the new carburetor? Verify that the choke is opening when the engine warms up. If it is an automatic choke, inspect the vacuum line and thermostat controlling it. Try removing the vacuum line from the choke actuator and plugging it when the engine is warmed up, then see if the engine keeps running. If it does, the actuator diaphragm leaks when the choke is open.

Check the exhaust pipe for blockage.

If the engine has an EGR system or PCV valve, check those for proper operation. If carbon deposits cause abnormal operation of the EGR valve, the engine will kill when the valve opens too much (about the time the engine is warmed up).

If everything else is good, check the exhaust manifold for blockage by carbon deposits.

Jun 12, 2017 | Suzuki 2004 Eiger 400 4X4 Manual

1 Answer

My kawasaki brute force 750 was running great all winter with no problems,except for the odd tough time starting due too weather condition. But my problem all started this morning, everything seems normal...


Hey Belbowski,
Has it been sitting for a while?? Sounds like it could be several things..
1. The needle and seat in the carb may be dirty/clogged/sticking and not allowing a full flow of fuel into the float bowl.. when the bowl fills, it will run fine for about 20 - 45 seconds then "run out of gas.. it will restart and repeat this over and over.
2. The petcock/fuel tank may be stopped up/clogged/blocked and not allowing a full flow of fuel to the carb... causing the same symptoms as #1.
3. ..maybe..you may have a vacuum leak causing the fuel pump to not pump enough fuel to the carb. = Symptoms #1
4. Fuel pump might be bad. = Symptoms #1
Once you eliminate these items... repost with results.

Jun 12, 2017 | kawasaki 2009 Brute Force 750 4x4i

1 Answer

My yamaha wolverine randomlly sputters than stalls and won't start back up until it sits for awhile


Check to make sure your main earth from the Neg side of battery is connected to the engine and NOT the FRAME.

May 12, 2017 | Yamaha 2004 Wolverine 4x4

5 Answers

4 wheeler 250cc no compression


it needs a set of rings and maybe a piston then it will be like new again

May 07, 2009 | RTO Quads 125cc Full Size Adult 4 Wheelers...

Not finding what you are looking for?
RTO Quads 125cc Full Size Adult 4 Wheelers ATV Logo

Related Topics:

142 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top RTO ATVs Experts

fordexpert

Level 3 Expert

5537 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76649 Answers

relojmesa

Level 2 Expert

84 Answers

Are you a RTO ATV Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...