Question about Yamaha 2006 Grizzly 660 Auto 4x4

1 Answer

Cooling fan only works when jump battery voltage to disconnected temp sensor harness connector

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Yamaha Master
  • 40,743 Answers

Replace the temp sensor as what you are doing is what the sensor should be doing when the coolant temp is reached.

Posted on Apr 20, 2015

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Honda TRX420FE ES starts when jumped from external source but dies as soon as either jumper cable is removed. Stopped running abruptly while being ridden.


Sounds like your battery.. it might show 12+ volts but not have any amperage to push the voltage... Have the battery tested at a battery shop..

Jun 05, 2017 | Honda 2005 TRX 400EX

1 Answer

A 2007 rancher 420 my fi light gives 9 blinks. Do you know what code this is and what it means


Most likely you water in one of the connectors, this code is for voltage high or voltage is low at the IAT sensor (air temp sensor in the air box) It could be the sensor connector that is at fault or the control unit back by the battery.

Sep 29, 2016 | ATVs

1 Answer

What does error code 021 mean for my 2013 Polaris XP900 mean


I found a list that might apply. Not specific to Polaris, but general for electrical. Code 021 reads accelerator fault safety lock out inspect accelerator resistance and wiring

Here's the complete list.
http://www.electricforum.com/cars/ne...ror-codes.html

Hope this gives you something to look at

I also found this list specifically for Polaris:

21 Loss of Synchronization
22 TPS Circuit: Open and Short To Ground
22 TPS Circuit: Short To Battery
23 RAM Error: Defective ECU
25 Transmission Input - Invalid Gear
26 Vehicle Speed Sensor - Implausible
41 Air Temp Sensor: Open or Short Circuit to Sensor Voltage (ECU)
41 Air Temp Sensor: Short Circuit to Ground
42 Engine Temperature Sensor Circuit: Short To Ground
42 Engine Temperature Sensor Circuit: Open or Short to Battery
45 Barometric Pressure Sensor: Circuit Low Input
46 Barometric Pressure Sensor: Circuit High Input
51 Injector 1: Open Load
51 Injector 1: Short Circuit to Ground
51 Injector 1: Short Circuit to Battery
52 Injector 2: Open Load
52 Injector 2: Short Circuit to Ground
52 Injector 2: Short Circuit to Battery
54 Engine Temperature Lamp: Open Load
54 Engine Temperature Lamp: Short Circuit to Ground
54 Engine Temperature Lamp: Short Circuit to Battery
55 Diagnostic Lamp: Open Load
55 Diagnostic Lamp: Short Circuit to Ground
55 Diagnostic Lamp: Short Circuit To Battery
56 Pump Relay Open Load
56 Pump Relay Short Circuit to Ground
56 Pump Relay Short Circuit to Battery
58 Cooling Fan: Open Load
58 Cooling Fan: Short Circuit to Ground
58 Cooling Fan: Short Circuit to Battery
61 End of Diagnostic

Jul 22, 2016 | Polaris 2013 RZR XP 4 900 EPS Black /...

1 Answer

I have a voltage drop when my fan comes on or if I use my lights. When not usi g them my voltage is around 13.2 when they are on it drops to 11.5 or lower


The battery is fubar. You will always have a voltage drop when the battery is being used. But the drop you are experiencing is caused by the fact that the battery is weak and cannot work up to potential. That is why you have the drastic voltage drop and the quick depletion of charge.
Replace battery!

Jun 12, 2016 | ATVs

1 Answer

When my cooling fan kicks on it runs intermittently.


The fan will only run when it needs to. It's on a sensor. The only time mine comes on is if I'm hauling something

Sep 09, 2015 | Polaris 2013 Sportsman 500 HO

1 Answer

I HAVE A 2005/ RANGER500 4X4 AND THE COOLING FAN IS NOT COMING ON, CAUSINGTEMP LIGHT IN DASH TO COME ON. ANY IDEAS?


First check coolant level and correct if low. Sometimes this is all it is. If not, the cooling fan comes on due to a water temp sensor switch. Local auto parts place AutoZone, O'Reilly, Advance can help you find it. Probably bad. The other problem of dead battery is something staying on after car is shut off. Look for aftermarket electronics wired to a non-switched source.

Oct 25, 2014 | Polaris 2005 Ranger 4x4

1 Answer

05 Eiger 400 ATV


ok two reasons here. 1st being the oil temp sensor or wiring to it from fan.test sensor when eng light is on . wire to sensor must be disconnected..ohms test. to grnd on atv. open or closed. now retest when eng is cold same test as b4. open or closed? if different reading assume sensor is ok. check wiring same way. can do wires eng cold btw. should find a relay for the fan on atv also thats part 2. be a small prolly black box near battery compartment (dry location) (up high ) trace wire from fan to relay then to sensor . pretty simple there . same as b4 either open or closed when hot and different when cold is ok if different. as always CHECK FUSES FIRST. CONNECTIONS SECOND. 95 % electrical ......dirty / bad connections.

Jul 13, 2014 | ATVs

2 Answers

2006 yamaha bruin will not start by push button. Battery is fine, all lights come on but when button is pushed nothing happens


Hi. Depending on your skill level the starting point would be check "ALL" the fuses with a test light/multimeter. Next point would probably be check the starter itself, Again with a test light or multimeter you should have the main positive to the starter - make sure you have good battery voltage and check this whilst attempting to crank. Then the crank feed itself which is the small wire to the starter solenoid, Again check for good voltage whilst attempting to crank. If there is voltage on both then make sure the starter has a good earth by using the starter motor body as the earth whilst testing the main feed at the starter. If you have good main feed and crank the starter has failed. If not you need to post your test results for further help, Jon

Dec 09, 2013 | Yamaha 2006 Bruin 350 Auto 4x4

Not finding what you are looking for?
Yamaha 2006 Grizzly 660 Auto 4x4 Logo

Related Topics:

274 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Yamaha ATVs Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75051 Answers

 Scott Tx
Scott Tx

Level 2 Expert

509 Answers

Noel Bennett

Level 1 Expert

24 Answers

Are you a Yamaha ATV Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...