Question about Suzuki 2005 Eiger Automatic 400 4X4

Open Question

Clicking sound when trying to start

Have charged battery. Lights have power but will not start and makes a clicking sound near battery. Would it be starter relay?

Posted by Anonymous on

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2007 Artic Cat 400 wont start. Clicking sound appears to be coming form the solonoid. Battery at 11.8 How check if solonoid the problem?


test battery voltage when you are trying to start it. sounds like the battery is junk to me. should read 12.4 at least with a full charge.

Apr 20, 2017 | ATVs

1 Answer

I had a weak battery but charger on it.I think I must have charged it with to many amps.Now the lights don't work except the reverse light and battery does not hold a charge. Where do I go from here?


Look for a bad fuse or bad connection on the wiring that feeds power to your front lights. Also check for a bad ground.

Until you find fix you can always splice a wire into the hot rear light wire and connect it to your front lights.

Feb 15, 2016 | ATVs

1 Answer

New battery, new solenoid.... turn key display lights come on but will not ignite. Do not get a click or anything.


Sounds like your new battery was not charged when it was sold to you. Put it on a 12 volt charger for 6 hours.

Feb 06, 2016 | Polaris 2004 Sportsman 700 Twin

1 Answer

Ignition on, dash has lights, won't crank


Well, my first two "guesses" would be either your battery is nearly dead (but still enough juice to power dash lights), or possibly you have a bad ground wire, or bad ground wire connector, somewhere.

Have you verified that there is now power getting to the starter solenoid (i.e.: with a voltage meter)? Is there any clicking noise when you turn the key? Any other symptoms, and did something happen to it just prior to these symptoms.

Dec 30, 2015 | ATVs

1 Answer

Yahama 2004 660 grizzle when i turn on the key all lights come on like normal but when i press the starter button i hear one click then all lights go off and does not start


There are a few directions to check but you need to be handy at tracing wires and checking connections and power points. The first thing after making sure the battery has a good charge would be to check for loose or corroded connections starting at the battery and working your way to the starter connection. A connection can have corrosion even if it looks tight and when a heavier load is applied it will fail. It sounds like there is a starter relay to cut power to the lights when starting. If you can find it and check it for power output there should be power going to the starter when it clicks. A direct wire from the battery to the starter will make sure that the starter I ok.

Nov 09, 2015 | ATVs

1 Answer

Troubleshooting arctic cat atv 650 twin, fuses are good but i can not even jump start, battery is fully charged, accessory switch, lights have no power. it ran perfect 2 days ago , I have read the manual,...


I think you have a dirty connection somewhere between the battery and the starter solenoid. Or... between the battery and the frame ground. Or - possibly - one of your battery cables is destroyed.

Don't keep trying to charge it or jump-start it if the battery is fully charged - you're wasting time doing that. Track down the battery cables and find the problem. Use a test light or a meter to follow the wiring - when you find where the voltage stops, you've found the problem.

Jul 26, 2014 | ATVs

Not finding what you are looking for?
Suzuki 2005 Eiger Automatic 400 4X4 Logo

Related Topics:

39 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Suzuki ATVs Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75117 Answers

Lawrence Oravetz

Level 3 Expert

9324 Answers

 Scott Tx
Scott Tx

Level 2 Expert

516 Answers

Are you a Suzuki ATV Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...