Question about Suzuki 2009 KingQuad 400 AS

Open Question

Wireing to relay asstest - Suzuki 2009 KingQuad 400 AS

Posted by Anonymous on

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Why will 2005 Polaris Magnum 330 fan not stop running when the ignition is turned off? The running fan drains the battery.


replace the faulty fan relay or check for a problem wire from the ignition to the sensor to the relay

Mar 03, 2016 | Polaris 2005 Magnum 330 4X2

1 Answer

The unit will not start. I have new battery. When I first put the battery in, it tried to crank. Than it stop trying to turn


Check your starter relay. Put a volt meter on your batt and make sure you have high 12s or 13volts. Follow your red wire from your battery to the relay (solenoid). If wires are loose, poor connection or if it is bad this could be the cause. Next thing would be to bypass the relay and connect straight to the starter. Use the wire connected to the relay. If it does not turn over nice and fast now it is either your connection to the starter or a bad starter.

Feb 28, 2016 | Yamaha 2007 Wolverine 450 4x4

1 Answer

The is no power to the ignition dash lights head lights, winch but will pull start


First check the positive cable at battery and at the starter relay that the positive wire usually goes to. Somewhere right around there should be a fuse - that fuse goes out and your ignition system is kaput - pull start or nothing. If nothing at all happens - more than likely your fuse or what...yamaha had them on a lot of the 90s - 00s bikes - it was called a starter cut-off relay - it was a small black box wired in right by the postive cable where it goes to starter relay. Also check your ground cable at battery and where it goes to engine, usually. if all that checks out - let me know your year, make & model and if I have the tech info I can tell you where to start and how to troubleshoot - all the best

Dec 27, 2015 | ATVs

1 Answer

05 Eiger 400 ATV


ok two reasons here. 1st being the oil temp sensor or wiring to it from fan.test sensor when eng light is on . wire to sensor must be disconnected..ohms test. to grnd on atv. open or closed. now retest when eng is cold same test as b4. open or closed? if different reading assume sensor is ok. check wiring same way. can do wires eng cold btw. should find a relay for the fan on atv also thats part 2. be a small prolly black box near battery compartment (dry location) (up high ) trace wire from fan to relay then to sensor . pretty simple there . same as b4 either open or closed when hot and different when cold is ok if different. as always CHECK FUSES FIRST. CONNECTIONS SECOND. 95 % electrical ......dirty / bad connections.

Jul 13, 2014 | ATVs

1 Answer

Starter not working. my kid kept turning it over until the starter quit working.


Hard to say. Jump relay terminals if starter turns replace relay. Also chech voltage to relay,small wires

Jul 12, 2014 | ATVs

1 Answer

Artic Cat ATV 366 4x4 auto 2009 will not turn over.Put new battery in for the year ,cleaned all of the terminals ,started up and ran fine.Then I turned on the headlights and lost starting ability.I have...


u must always hav 12.6 v for a coil ignition--u cud hav hurt the alternator - the relay is burnt too probly - the spark area and wiring seems to hav issues--get a clymer manual for detaild engine work--cdi is capacitor discharge ign

Mar 10, 2014 | ATVs

1 Answer

Apache quad


what kind of a small noise? Describe? Is it a click, or a slight fizzle sound? If it is a fizzle sound, make sure none of the earth wires have come off the battery, or poor earth grounding. If it is a click, it could be the start relay/ignition coil. I dont have the model ATV you have, but mine has a small retangled black box, smaller than a pack of matches, if you follow the wires from your ignition coil. hold that and start and feel a click. The relay will send current to your starter. No click, no start. So check the ignitiion coil. Another problem can be a starter continual trying to run - which is a sticky relay.
They are simple things, spark, and fuel, and they run. I think you are having the same problem as I did.. someone before me fitted a kill switch and one of the wires came off the earth there, and it wouldnt start. Mine was under my seat, but it's a chinese quad, so just folllow the wires to the battery and from the battery until it meets the chassis.

Nov 25, 2013 | ATVs

2 Answers

2008 polaris sportsman 500 won't start, but relay clicks and will start when relay terminals are jumped


I have seen this on a few machines. Start tracing wires. Ground wire from the key is the first on Id check. Grounds on these machines go bad from vibration and rough terrain. Not to mention silt in the water.

Feb 16, 2013 | Polaris ATV

Not finding what you are looking for?
Suzuki 2009 KingQuad 400 AS Logo

Related Topics:

28 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Suzuki ATVs Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76846 Answers

Lawrence Oravetz

Level 3 Expert

9771 Answers

 Scott Tx
Scott Tx

Level 2 Expert

552 Answers

Are you a Suzuki ATV Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...