Question about Polaris ATV

1 Answer

2002 Polaris Sportsmen 700 with no power at ignition or to display. Battery is fully charged, power to winch, but no lights, ignition or display.

Posted by on

  • Anonymous Apr 29, 2009

    I have a similar problem with my 2005 Magnum 330. The battery is fully charged, but you just get a clicking when you turn the key. When you pull start the engine, the display dims on and off and if you go to turn on the head lights it just shuts down

  • krhill1954 May 23, 2009

    same as above but no power to winch either.

×

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 10,865 Answers

Remove the battery and use a wire brush to clean up the battery poles, and all of the connections. Also, find the bolt that connects the ground wire, the negative wire to the frame of the ATV and remove it and clean it all up as well. You most likely have a poor contact at one of these locations.

Posted on Apr 20, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

New battery, new solenoid.... turn key display lights come on but will not ignite. Do not get a click or anything.


Sounds like your new battery was not charged when it was sold to you. Put it on a 12 volt charger for 6 hours.

Feb 06, 2016 | Polaris 2004 Sportsman 700 Twin

1 Answer

Why did lights go dim and battery died?


Search Results

    Battery Dead, runs but headlights dim - Polaris ATV Forum

    www.polarisatvforums.com > ... > Polaris Phoenix
    Jul 23, 2011 - Go Back · Polaris ATV Forum > Polaris Model Specific Discussions > Polaris Phoenix ... Two days later the battery was dead. ... run ok, but the lights weredim and they did not brighten with I rev'ed it up. ... Polaris ATV Legend. Polaris 2500 winch draining battery
    Jan 9, 2014
    No Electrical Power when Key is turned. New Battery
    Dec 18, 2013
    elctrical nightmare!!!
    Feb 19, 2011
    Slowly Losing Power Only when hot...
    Oct 13, 2010
    More results from www.polarisatvforums.com

    Headlights dimming - ATVConnection.com ATV Enthusiast Community

    atvconnection.com/forums/polaris/326484-headlights-dimming.html
    Apr 25, 2010 - The lights on my 99 Sportsman 500 go from bright to dim all the time and I ... did you check the voltage yet when they do thid to make sure it's still putting out ... The Rectifier is my guess, I rode my ATV with a dead battery for a ... Battery Help
    Sep 6, 2014
    dim lights at idle - Page 3
    Dec 6, 2012
    2001 400 4x4 (manual) electrical problem(voltage)
    Aug 17, 2005
    Rancher Ignition Problems
    Dec 10, 2003
    More results from atvconnection.com

    charging issues - Honda ATV Forum

    www.hondaatvforums.net > ... > Honda TRX

Feb 03, 2016 | ATVs

1 Answer

Ever time i use my winch it kill the motor


Might have corroded battery terminals which would cause the alternator to be loaded from the current demand from the winch that it is killing the engine.

Try cleaning all battery connections and if that doesn't work, your battery may not be able to handle the current surge of the winch due to age.

Jan 12, 2015 | Polaris 2014 Sportsman 570 EFI

1 Answer

2007 Polaris sportsman 700 EFI and am trying to install a superwinch t2000 on it. I have the winch on already but my problem is it had one on that was wrecked and the switch was gone. My question is on the...


This winch should simple straight foward hook up. Your big red & black wires should hook straight to your battery. Red (+) black (-) if there is no fuse on the wires put at least a 20 amp.fuse close to your battery. These are the main power suply. They will go in a.small black box. Also coming out of the black box will be the wires that run to the cable in & out switch.and there should be one heavy ga. Wire going to the winch motor. Make sure the wire is good and clean when you hook it to the winch motor. Do not over tighten the nut . Just give a good snuging down. As for your solenoid box. That should be the little black box that your main power wires go into and controle wires come out of..

Nov 23, 2014 | ATVs

1 Answer

Does a bad battery have any bearing on the efi of a Polaris Sportsman 700 2004?


If motor has to constantly charge a battery while running, it could use a bit more fuel.

Oct 14, 2014 | Polaris 2004 Sportsman 700 Twin

1 Answer

Was installing a winch on my 2009 prowler 700 xtx hooked positive cable to selanoid winch did not work,hooked direct to battery,works,rig wont start


Where did you ground the winch motor? You need a separate, heavy duty, switch with a relay to transfer the positive side voltage properly... DO NOT ground to the battery..use a clean, free of paint, place to ground. You may have fried the solenoid..do not connect the positive side to the solenoid. Direct connection to the + battery from the relay is good with a good waterproof fuse in line. Sometimes I have seen the "maint. free" batteries die when used "wrong" and still show 13 volts+.

Apr 08, 2014 | Arctic Cat 2009 Prowler 700 H1 EFI XTX 4x4

4 Answers

2004 polaris sportsman 700, shuts off while riding.


I have a 2004 700 carb that shut off while riding and then would start up 3-5 minutes later after many nights working on it Ifinally figured it out no help from any dealer. There are 2 circuit breakers under the front rack mine were very rusted, Replaced both never had the problem again. My situation was always only when the lights were on.
Hope this helps

Aug 07, 2009 | Polaris ATV

Not finding what you are looking for?
Polaris ATV Logo

Related Topics:

810 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Polaris ATVs Experts

john h

Level 3 Expert

12135 Answers

Matt Olenzek
Matt Olenzek

Level 2 Expert

293 Answers

Wade Mobley
Wade Mobley

Level 3 Expert

462 Answers

Are you a Polaris ATV Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...